豪州落人日記 (桝田礼三ブログ) : Down Under Nomad

1945年生れ。下北に12年→東京に15年→京都に1年→下北に5年→十和田に25年→シドニーに5年→ケアンズに15年…

マッスル・バー

2008-01-21 09:22:41 | 豪州国内旅行
1月21日(月)快晴

フリーマントル名物のマッスル・バー。ここは筋肉マンが青汁を飲みにくる場所ではありません。シドニーにオイスター・バーがあるように当地ではムラサキイガイ(ムール貝)の専門レストランがあるのです。ヨット・ハーバーに面したガラス張りのレストランで、直径30cmのボウルに山盛りのマッスルは$30。僕の故郷の下北では牡蠣やマッスルはいくらでも採れたし、そんな物は救荒食品として普段食べるものではなかった代物。貝類は好きだけど、未だにどちらも美味しいとは思いません。子供の頃食べさせられた鯨肉も不味かった。中国正月で賑わうシンガポールに移動。

オイスター・バー

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Mussel bar
Mon. January 21 : fine

The Mussel bar famous in Freemantle is not the place where muscle men come for drinking vegetable juice. There are restaurants specialized in mussels here as the oyster bars in Sydney. A 30cm diameter bowlful of mussels is $30 in the glass-wall restaurant on the yacht harbor. In my hometown, Shimokita we could catch oysters and mussels illimitably and we never ate them regularly since they were considered as famine food. I like shells but both mussels and oysters don’t interest me still. Whale meat I was forced to eat when I was a child was not good, either. I’ve moved to Singapore being lively to celebrate Chinese New Year.

oyster bar

コメント (2)
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