豪州落人日記 (桝田礼三ブログ) : Down Under Nomad

1945年生れ。下北に12年→東京に15年→京都に1年→下北に5年→十和田に25年→シドニーに5年→ケアンズに15年…

ライム

2011-06-20 23:51:02 | 植物

620日(月)快晴 

東南アジア原産の低木性の柑橘類。料理やカクテルに利用。緑色で丸く、レモンより小粒と言うもののケアンズ産はかなり大粒。コロナ・ビールには不向き?新鮮さが命なので、庭のある家では大抵ライムの木を植えています。日本の輸入ライムは収穫から相当の時間が過ぎているので、香りも味も落ちます。

 

コロナ・ビールの正しい飲み方

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Lime

Mon. July 20 : fine

 

It’s a low tree citrus originally from South East Asia. It’s used for cooking and making cocktails. Although it is usually smaller than a lemon the kind that grows in Cairns is pretty big. It doesn’t go well with a Corona Beer? The freshness is the most important, so most houses with gardens plant lime trees. The limes imported to Japan have so much time after harvest that their smell and taste are quite ruined by the time you eat them at home.

 

right manner of Corona Beer drinking

コメント (2)
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