豪州落人日記 (桝田礼三ブログ) : Down Under Nomad

1945年生れ。下北に12年→東京に15年→京都に1年→下北に5年→十和田に25年→シドニーに5年→ケアンズに15年…

ハムとソーセージ

2011-01-19 22:11:18 | 植物

119日(水)快晴

 

今日は肉の日。毎月29の付く日は肉を食べます(37の付く日は魚の日)。と言っても野菜に少し肉を加えて調理するだけ。ソーセージは外食でビッグ・ブレックファーストを食べる時くらい。ケアンズ植物園で見つけたソーセージの木の実。ハムの木じゃないの?どちらも原料は豚肉から作りますが、ソーセージは挽肉が原料。

 

ソーセージの木

 

ビッグ・ブレックファースト

..................................................................................................................................................................................

Ham and sausage

Wed. January 19 : fine

Today is Meat Day. I eat meat on the day it has either 2 or 9 (the day that has either 3 or 7 is Fish Day). After all, I cook mainly vegetables and add just a little of meat. I eat sausages only when I have a big breakfast in the restaurant. This is a fruit from Sausage Tree I found in Cairns Botanic Garden. Isn’t it more like a Ham Tree? Both sausages and ham are made of pork but sausages are made from mince.

 

Sausage Tree

 

big breakfast

コメント (2)
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする