Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

我が家の晩御飯メニュー 2 (Our dinner menus 2)

2021-07-25 10:01:53 | MN生活(11年目)(MN2020-21)
どもども。
Hi there!





皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How's your day going?





さて、先日このブログで我が家の一週間の夕飯メニューをシェアしました。
So, the other day I shared our dinner menus of a week here.




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我が家の一週間の夕飯メニュー (Our Dinner for a week) - Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

どもども。Hellothere!皆様、いかがお過ごしでしょうか?How'syourlifetreatingyoutoday?さて、...

我が家の一週間の夕飯メニュー (Our Dinner for a week) - Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

 




別に何てことのないメニューですが、Hit-chanにとって将来の良い思い出になるかなぁと思ったので、今日も我が家の夕食メニューをシェアしたいと思います。
We don't eat something fancy or special, but I thought that it was a good record for my family to take some pictures of our dinner, so I'd like to share some more menus of our dinner today again.




前回は同じ週に食べた物をシェアしましたが、今回はランダムに「あ、これ写真取っておこ!」と思って記録したものを紹介していきたいと思います。
I shared what we ate for dinner on the same week last time, but this time I'll share whatever made me feel like taking pictures of randomly.






まずはこちら。これも我が家の定番メニューの一つ、プルドポークタコスです。
The first one is this. It's one of our favorite dishes, Pulled Pork Tacos.





Andyっちが一時に大量調理してくれるプルドポークを使ったタコスで、Hit-chanは基本BBQ味して、コールスローも一緒に作ってグワカモレとポテトチップスと一緒に巻いて食べます。
Andy made the pulled pork from 1 big chunk of meat one day, and we stored them in the freezer so that we could use them for dinner anytime. I seasoned the meat with BBQ sauce and made sandwiches with my homemade coleslaw, guacamole and chips.





こちらは久しぶりに作ったお好み焼き。Andyっちが豚バラをカリカリに焼くのが好きなので、最初にカリカリに焼いてのせてます。
(Hit-chanは個人的にはもう少し柔らかくても良いかなぁとは思いますが。。。というか、カリカリだとちょっと柔らかい生地との一体感が無くて食べにくい。)
This one is Okonomiyaki which is Japanese savory pancakes. Andy loves the sliced pork belly super crispy, so I fried them beforehand.
(I personally like them a little bit less crispy since the crispy texture kind of don't match the soft pancake texture.)





お好み焼きソースの力は偉大で、お好み焼きソースを付けて食べると何でも大体旨い。(笑)
The famous Okonomiyaki sauce makes anything delicious. Haha.





この日、Hit-chanはめちゃくちゃ食べたかったちらし寿司を作りました。ちらし寿司の素も手に入るけど、Hit-chanは自分で作った味の方が好きなので、干し椎茸、かんぴょう、人参、タケノコ(缶詰)を炊いて作りました。
On this day, I made Chirashi-zushi (a type of sushi) because I'd been craving for it. You can make it with a commercial mix of sushi seasoning, but I prefer making it from scratch, so I cooked some dried Shitake mushrooms, dried gourd, carrots, bamboo shoot.





Andyっちがちらし寿司を食べてくれるか分からなかったのもあって、この日は奮発して近くのスーパーでお刺身パックも買いました。
(日本の美味しいお刺身に比べるのは野暮って事で、これはこれでちらし寿司を豪華にしてくれて美味しかったです。)
I wasn't sure if Andy would like the sushi, so I purchased a pack of Sashimi at Lunds&Byerly's just in case Andy didn't like my sushi. (He likes Sashimi.)
(Well, it's totally nonsense to compare this Sahimi to what I can buy at grocery stores in Japan, but this Sashimi actually added some extra fanciness and deliciousness to our dinner for sure.)




Hit-chan自身はずっと食べたかっただけあってめちゃくちゃ美味しかった!そして、あんまり期待してなかったんですが、思いのほかAndyっちが気にいてくれたのが良かったです!
(めいは食べなかったですけどね。笑)
Again, I'd been super craving for Chirashi-zushi, so it was beyond delicious to me. I didn't expect that Andy would like it, but it's a good surprise that he liked it too.
(May-chan didn't eat it though.Haha)





この日はAndyっちが作ってくれていたトマトソースとミートボールでスパゲッティ。
On this day, we had spaghetti with Andy's homemade tomato sauce and meatballs.






サラダも作りました。適当に作ったドレッシングが結構旨かったよ。
I fixed some salad. I made the dressing without a specific recipe, but it turned out pretty good.






で、こちらは手羽先。これはAndyっちのん。
On this day, we tried wings. These ones were Andy's.






これはHit-chanのん。手羽先もしばらくずーっと食べたかった物の一つでやっとこさ作れました。
These ones were mine. I was also craving for wings for a while, so I was super happy that we could make them finally.




Andyっちは自分で調合したスパイスで味付けしたんですが、揚げる前に味付けしたので、揚げた時にほとんどスパイスが飛んでしまい、ほとんど塩コショウの味になっちゃったんですが、それでも普通に美味しかったです!
Andy seasoned the wings with his original spices, but he wanted to put them before I fried them. Unfortunately, most of the spices on the wings fried off, and the flavor ended up being pretty much just salt & pepper, which was still very tasty.




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甘辛の手羽先からあげ | sobu 2

この季節になると大抵1時、4時、5時のいずれかで目が覚める。後半2つは雀の鳴き声とゴミ収集車でどちらも10分〜20分ぐらい続くので起きるしか...

sobu 2

 

Hit-chanはこちらの浸けダレが大好きで、このレシピは何回もリピして色んな料理に使っています。
I seasoned my wings with this super delicious sauce. I use this sauce for a lot of my cooking.




初めてAndyっちもこのタレをめちゃくちゃ気に入っておりました。
Andy tried the sauce for the first time at the time and really loved it too.





このタレは甘辛でめちゃくちゃご飯が進むので、ちゃんとご飯も炊きました。一緒に揚げたインゲンもめちゃくちゃ美味しかった~!!!
The sauce always makes me want to eat white rice as well, so I cooked some rice for the dinner too. I fried some green beans which turned out unexpectedly delicious!




とこんな感じで、今回の我が家の晩御飯紹介はここら辺で終わりたいと思います。
Okay, I want to end this here today.




Hit-chan、ここ最近ずーーーーーっと一番の大好物のたこ焼きを作りたいと思ってまして、日本の友人たちが立て続けにFacebookに「たこ焼き作ったよ~!」という写真を上げているのを見て、余計に食べたい欲が増しております。(笑)
Well, I've been super craving for my most favorite food, Takoyaki, for a while and besides that, a couple of my friends posted pictures that they made Takoyaki for dinner lately, which stimulated my appetite more! LOL





という事で、今日のところはこの辺で~!読んで下さってありがとうございました!!!
Anyways, let me say "Bye!" for today. Thank you for reading again!!!





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