どもども。
Hi folks!
皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How's your life treating you?
さて、先日ベイキング日誌として、自分で焼いているパンやクッキーについてお話ししました。
The other day I shared my baking log here.
パンを家で焼き始めたきっかけは2つあって、1つはミネソタに日本のようなパンを売っているお店がほぼ無い事。
I had 2 reasons why I started baking at home. One was that I really missed Japanese bakery shops and we had pretty much no shop like them here in MN.
もう1つは娘のめいがアンパンマンを観始めた時に、「あれ、めいさん、アンパンマンは知っていてもあんぱんは知らんなぁ。」と思ったからです。
The second reason was that my daughter, May-chan, started watching one of the most popular toddler cartoons in Japan, Anpanman. The most of the characters were designed from food including Japanese style bread. So, "Oh, May-chan knows the main character, but doesn't know the original food which he's designed from!" one day I realized.
その後、Andyっちがクリスマスに日本から取り寄せたパナソニック製のホームベーカリーをプレゼントしてくれ、それ以来色んなパンを手作りするようになりました。
Shortly after that, Andy gave me a very fancy Japanese bread maker at Christmas, and since then I've mastered to make some different kinds of Japanese style bread.
今まで、あんぱん、メロンパン、帽子パン(スイートブール)、クリームパン、ハンバーガーバンズ、ディナーロール、ベーグル、フランスパンなどなど、結構色んなパンに挑戦して、自分でも「結構いけるな。」というくらいまでは作れるようになりました。
So far, I mastered to make An-pan (Azuki bean buns), Melon-pan (buns with cookie dough on top), Cream-pan (buns with custard cream filling), Hanburger buns, Dinner rolls, Bagels, French bread...I've tried to learn how to make several kinds of bread so far and kind of reached "Yeah, they're not bad." level in my standard.
ただ、Hit-chanが好きなパンの一つのクロワッサンに関しては、家で作るには大変過ぎるので確実に買った方が良いなぁと思っています。(それにクロワッサンを売っているお店はミネソタにもたくさんあるしね。)
Although, one of my favorite bread, croissants are too much work for me to bake at home and I'd personally rather buy them at store. Plus, there are a lot of stores selling croissants here in MN too.
で、先日Andyっちが、「こういうカフェ&ベーカリーが家の近くにあって、クロワッサンとかバゲットとかもあるで。」とクロワッサン&フランスパン好きの妻に教えてくれたんです。
The other day, "There is a cafe & bakery close to our house and they sell Croissants or Baguettes too!" Andy brought such a nice information to his croissants and baguette loving wife.
そのお店がこちら。
This is the bakery shop.
そして、有難いことに腰の重いHit-chanとは違い、とてもフッカルなAndyっちなので、ある週末に1人で買いに行ってくれたんです。(感謝!)
Thankfully Andy is such a proactive person totally unlike me, so he went to the bakery by himself one weekend. (Big Thanks!)
そして、Hit-chanの為にお店で売っているクロワッサン全種類3つとも買ってきてくれたんです。
He generously all 3 kinds of their croissants for me.
プレーンの断面。美味しそうでしょう?
The plain one. It looks delicious, doesn't it?
プレーン、チョコレート、アーモンドの3つがあって、どれも美味しくて感動したんですが、特に甘いものが好きではないのに、意外にもチョコレートクロワッサンが1番好きでした。
They had plain, chocolate and almond croissants. I really loved every one of those, but I was very surprised that I liked the chocolate one most since I wasn't a huge fan of sweet stuff.
多分、その時の気分にもよるんですが、この時は菓子パンの気分やったので、このチョコレートクロワッサンの絶妙なチョコとパンのバランスが「美味しい~!」と感じたんですねぇ。
It'd all depend on your feeling at the time, but I was kind of craving for a dessert bread that day, so the balance of chocolate and bread was perfect for my apptetite.
もちろん、プレーンも美味しかったんですが、こちらは卵やソーセージなどのおかずと一緒か、サンドイッチにすると美味しい感じがして、アーモンドの方は上のクッキー生地がかなり濃厚なので、苦いコーヒーなどと一緒にガッツリ甘いものを食べたい時に良いなぁと思いました。
The plain one was decent too, but I personally thought that it'd be nice as a sandwich with eggs or sausages. The almond one was very rich and sweet, so it'd be perfect with a cup of bitter coffee or when you're craving for something very sweet.
どれもとっても美味しかったんですが、値段が少しお高め(確実ではないのですが、チョコクロワッサンで5ドルくらいかな)なので、普段使いって感じではありませんが、それでも自分へのご褒美にはもってこいです。
I liked every one of those, but the prices were a little bit high for daily use, so they're perfect when you want to get a treat for yourself. (I think the chocolate croissant was about $5 or something.)
そして、Andyっちが買ってきたのはバゲット。こちらは4ドル程だったので、結構お買い得です。
Andy got this baguette too. This one was $4, so pretty reasonable.
こちらのバゲット、Andyっちはめちゃくちゃ気に入っていっぱい食べていましたが、Hit-chan個人的にはもう少し酸味を抑えてある方が好きかなぁ。
(ただ、この日既にクロワッサンを一杯食べていたので公正な判断が出来てないと思います。)
Andy really loved the baguette and ate a lot, but I personally prefer one less sour.
(Although, I tried the baguette after I alerady ate tons of the croissants, so I don't think I could do a fair judge.)
ただ、Andyっち2本もバゲットを買ってきて、1本は食べたんですが、残りの1本は全部食べ切る前に少し硬くなってしまいました。
Andy got 2 baguettes on the day and we ate the first one, but the second one got so hard before we would finish it.
なので。。。
So...
小さく切ってクルトンにする事に。
I decided to make homemade croutons with it.
適当にネットで調べて評価の高かったこちらのレシピを参考にしました。
I googled repices for croutons and referred to this one with many good reveiws.
こんな感じでオーブンで焼きました。
I baked them in the oven.
よく焼きが好きなので油断してたら最後の1、2分で急に色づき始めちょっと焼きすぎちゃいました。
Yeah, I overcooked them a little bit. In the last couple minutes, they tuned the color super quickly.
が、この適当に選んだレシピにも関わらず、これが予想以上に美味しく出来上がりました!
I randomly picked up the recipe, but it was amazing! My croutons turned out to be super delicious!!
ただ、焼きすぎたのかパンが乾燥で既に硬くなっていたのでそのせいか、かなりクリスピーに仕上がったので個人的にはもう少し柔らかくても良いなぁと思いました。
I'm not sure if the bread was already super hard or too overcooked, but the texture was very hard, more than crispy. So, I personally would like them a little bit on the softer side.
Andyっちもめいもこのクルトンはすごく気に入ってくれて、サラダのお供にパクパク食べてくれてます。
Thankfully, both May-chan and Andy loved the croutons and ate them a lot with salad.
と、こんな感じでAndyっちのお陰でHit-chanの好きなクロワッサンの美味しいお店を我が家の近くにある事がわかりました。
Thanks to my sweet hubby, we found the very nice bakery selling amazing croissants near our house.
これからもちょくちょくご褒美が欲しい時に買いたいと思います!
I'd definitely want to get their croissants when I want to spoil myself.
という訳で、今日はこの辺で~!読んで下さってありがとうございました!!!
Okay, this is all for today. Thank you for reading again!!!
↓応援クリックお願いします。(Please click these buttons to vote for my blog.)
にほんブログ村