豪州落人日記 (桝田礼三ブログ) : Down Under Nomad

1945年生れ。下北に12年→東京に15年→京都に1年→下北に5年→十和田に25年→シドニーに5年→ケアンズに15年…

クリスマス・国粋ディナー

2007-12-25 15:25:23 | 食事
12月25日(火)快晴

二昔のさらに二昔前、旅の宿では朝食は決まって海苔玉ご飯でした。豪州では生卵を食する習慣がないし、サルモネラ中毒の心配があります。しかし隣町のインニスフェールにはヤマギシ会の農場があり、新鮮な卵が入手できます。極太蕨も市場で購入。エリトリアの塩を使った浅漬けは自家製。麦茶も醤油も鰹節も、大抵の日本の食材は市内で購入できます。人生62年間で七面鳥やケーキはほとんど食べたことはありません。

冷たい七面鳥

エリトリア

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Nationalistic Xmas dinner
Tue. December 25 : fine

A long, long time ago the breakfast in the inn was habitually dried weed, raw egg, and rice. In Australia people never eat raw eggs, moreover, there is a risk of getting salmonella infection. But there is Yamagishism Farm in the next town to Cairns, Innisfail and you can get fresh eggs from there. Thick brackens are also available from the market. The pickles made with Eritrean salt is home made. You can buy most Japanese ingredients such as barley tea, soy sauce, and dried bonito in City. I have rarely eaten turkey and cakes in my 62-year life.

cold turkey

Eritorea
コメント
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