Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

出産後の為に作り置き (Prepping food for the Postpartum)

2018-11-29 13:30:52 | MN生活(9年目) (MN2018-19)
どもども。
Hi there!



皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How's your day going?



昨日、こちらのブログで書いた通り、今日の夜7時から病院に入って、誘発分娩によって出産をする予定です。
Like what I talked about here yesterday, Andy and I are going to the hospital and start induced labor at 7pm tonight.



一応、病院に持って行く鞄などは前から準備してあったので大丈夫なんですが、いざ出産となると誘発分娩で予定が分かっているのに、「何か忘れていないかなぁ。」とちょっと不安になりますねぇ。
We've already got a to-go bag or other things ready by now, but I still feel like missing something even though we know exactly when my labor happens.


病院入りは夜の7時なので、Andyっちは普段通りの時間に仕事に行ったんですが、職場に入ったらこんなものがあったらしいです。
Andy's working as usual since we still have time until the appointment time and when he walked into his cube this morning, he saw this.




Andyっちのボスや同僚からのギフトの山です。
Yup, a big pile of gifts from his boss and co-workers.



本当、体外受精の時から皆さんには支えていただいて、妊娠した後もこうやってお世話になりっぱなしです。
Without a doubt, people in Andy's company has given us a big support from when we tried to do IVF and even now, they're still helping us like this.



たくさんの皆さんに祝福されて子供を産める私達、そして生まれてくる我が子は本当に幸せ者です。
Not only us, but also our baby is the luckiest to be born being celebrated by so many people.



さて、今日は前に書いていた記事を投稿したいと思います。
Okay, I want to post the article that I wrote before today.



先日Andyっちと一緒にアジアンスーパー、United Noodlesに行きました。
So, the other day, Andy and I went to the biggest Asian grocery store in MN, United Noodles.



最近はTokyo Centralというオンラインショップで買う事も多いのですが、やはり生鮮食品はUnited Noodlesで買います。
Recently, I do grocery shopping for Japanese food product at this online store called Tokyo Central, but I still get fresh food like some veggies, tofu, Natto...at United Noodles.




本当は母が来てくれた時に一緒に行こうと思っていたんですが、来られなくなったので、2人だけでのショッピングになりました。
We were actually going to go there with my mom, but she couldn't make it here, so we went there just with 2 of us as usual.




もうすっかり冬景色です。
Yup, it's winter for sure.




到着~。開店すぐなので、空いてました。
We're here! It's soon after they opened and not busy at all.














いつも買い過ぎないように気を付けているんですが、なかなか難しいです~。
I always try not to buy too many things, but it's super hard!



今回は特に産後に食べやすいもの、納豆やインスタントラーメンなどを買ったりしました。
On that time, I tried to get something like Natto or Instant ramen noodles so that I can cook and eat easily after our baby is born.



あと、出産で病院に滞在している間に食べられるようにとパックのご飯(サトウのご飯的なやつ)を今回初めて買ったんですが、めちゃくちゃ高かった!!!
Also, I usually don't get this stuff at all, but I got packed precooked rice for when I'm at the hospital for labor. Though, it was so expensive!



3パック入ってるやつで$7.99で、かなり買おうかどうか悩んだんですが、Andyっちが
It was a 3pack set and $7.99!! I was debating if I really should have got it or not, but Andy said,



「良いから、買っておき~。」
"Just buy it!"



と言ってくれたので、買う事にしました。
So, I got it.



で、United Noodlesの向かいにあるお魚屋さんにも寄りました。
After the shopping at United Noodles, we also stopped by this seafood shop right across the street.



ここでも結構な散財をしまして、Andyっちはカニの足とフォアグラなど、Hit-chanは蛸を買いました。
We spent a lot of money here as well. Andy got some crab legs and foie gras and I got octopus!



でもって、この買い物をした数日後。。。
Then, some days after the shopping...,




はい、Hit-chanの一番好きな食べ物、たこ焼きを作りました。
Yup, I cooked my most favorite food in the world, Takoyaki!



このたこ焼きも、本当は母が来た時に一緒に作って食べてもらおうと思っていたんですが、残念ながら来られなくなったので、1人だけで作る事にしました。(泣)
Well, I was also planning to make them when my mom's over here, but unfortunately it didn't happen, so I cooked them by myself anyways.



ちなみに、紅ショウガ、天かすは自家製でございます。
BTW, I homemade the pickeled ginger and tempra crumbles.




いつもは粉末だしを使うのですが、今回は贅沢して親友あきさんからいただいたこちらの出汁を使わせてもらいました。
I usually use powder type fish and kelp stock for the batter, but this time, I had this stock packs with real ingredient which my best friend, Aki, gave me. So, I made real stock with them this time.













Hit-chan、1人でせっせと3時間くらい焼き続け、合計200個くらいできました。(笑)
Oh well, I'd say that I kept cooking about for 3 hours all by myself and made about 200 Takoyaki balls. LOL




このプレート3枚分くらいです。
Yup, it's about 3 times of this cookie sheet for total.



もちろん、たこ焼きは焼き立てが一番なのでこの日もいくつか食べましたが、残りは冷凍していつでも食べられるようにストックしておきました。
Of course, freshly-made Takoyaki is the bset and I ate some that day, but I froze the rest so that I can eat them anytime I want to.



いつもと同じレシピで作ったんですが、何故かいつもより塩味が強い生地になってしまいました。
I just used my same old recipe for the batter, but it ended up being more salty than usual.




Andyっちにその事を言ったら、「今使ってる塩はいつものより粒が荒いからじゃないかなぁ?」との事。
I told that to Andy and then he said, "It's probably becuase the sald we're using now is more coarse than the usual one."



今度作る時はもうちょっと塩を少な目で作ってみる事にします。まぁ、ストックした200個食べた後だけどね。(笑)
Yeah, so I'm going to reduce the salt amount whenever I make Takoyaki next which is after I finish all the 200 Takoyaki balls. LOL



このたこ焼きを作る前に、餃子2種類(豚肉とエビ)や春巻き2種類(豚肉とエビ)を大量に作って冷凍してあるので、赤ちゃんが生まれてご飯を作る気力&体力が無い時でも簡単に食べたいものが食べられるはずです。
Besides this huge Takoyaki stock, I also made lots of pot stickers (Pork and Shrimp) and also egg rolls (Pork and Shrimp) as well. So, hopefully, they would become a big help after our baby's born!



という訳で、今日はこの辺で~!!!
Okay, this is all for today. Thanks for reading again!!!




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Comments (3)
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