Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

21 日本帰国 2022/両親と四条・後編 (21 Japan Trip 2022/A Date with My parents in Shijo 3/3)

2022-09-14 17:46:33 | 旅行日記 (Travel Diaries)
どもども。
Hello there!




皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How are you doing today?




3回に分けてお届けしてきた、Hit-chanの両親との四条探索記録、今日で最終章になります。
Okay, this is the last one about the Shijo walk. I hope you'll enjoy it.




無事、Andyっちのウィスキー探訪を終えて、ランチはこれまたAndyっちが行きたかったこちらに行きました。
After we ended Andy's whiskey hunt, we headed to this restaurant which was also one of the places where Andy had wanted to go.










SPRING VALLEY(スプリングバレー)

「SPRING VALLEY (スプリングバレー)」のブランドサイトです。1870年、日本のビール産業の礎を築いた横浜の醸造所「SPRING VALLEY BREWERY(スプリングバレー・ブルワリー...

 

Kyoto Spring Valley Brewery




このお店も前回2018年に京都市内に滞在していた時に何度かお邪魔した事があり、その内の何回かはAndyっち一人で来ており、やはり今回もチャンスがあれば来たいと言っていたのです。
When we were in Kyoto in 2018, we visited them a couple of times. We're staying in the area at the time, so Andy walked to the brewery and enjoyed some beer and food by himself a couple of times too.




今回は両親も一緒なので、色んな物を注文できました。
What's good to eat with my parents was that we could try more kinds of food and share them togehter!




ボリューム満点のステーキ。
Big steak!




この日はすごく暑かったんですが、酸っぱいピクルスがさっぱりしていて美味しかった~!
Again, it was a hot and humid day (a typical summer day in Kyoto), so the refreshing sourness of the pickles were so yummy.




珍しく、メニューを見ためいが「ピチャ食べる!」と言ったので、ピザも。自分で言っただけあって、偏食家のめいももりもり食べていました。
The picky-eater, May-chan, surprisingly told us, "I wanna eat pizza!!" so we ordered it too. Just as she told us, she ate it a lot!





違う部位のステーキ。ステーキ好きのめいもパクパク食べていました。
Different parts of steak. May-chan loves steak, so she ate it a lot too.




美味しいランチに大満足の一行。もちろん、蒸留所なので、ビールもね。
We all were very pleased with the fun and yummy lunch. Of course, the beer too.




駅に戻る道中、錦市場をブラブラ覗いて楽しんでいたんですが、Hit-chan、帽子を失くした事に気づきました。
On the way back to the train station, we were through the famous market in Kyoto, Nishiki-Itchiba, but I noticed that I'd lost my hat somewhere.





日本に来てすぐに買ったこの帽子、かなり気に入っていました。染殿院ではちゃんと被ってたんですがねぇ。
I actually bought this hat shortly after we got to Kyoto and I actually really liked it. I was wearing it at the temple for sure.




さっきのSpring Valley Breweryで失くした可能性がかなり高かったので、母がわざわざ戻って聞いてくれたんですが、無かった模様。
There was a high chance that I lost it at Spring Valley Brewery, so my mom kindly returned there and asked the staff. Though, she couldn't find it.





結構テンション下がってしまったんですが、ちょうど帰り道に帽子屋さんがあって、父が可哀そうに思ってくれてHit-chanに帽子を買ってくれました。
I was very disappointed, but we found a hat shop on the way to the station and my dad kindly bought me a hat for me. He felt so bad for me.





ありがと~。日本後半戦は父に買ってもらったこの帽子で過ごしました。(笑)
Thank you, dad!! I was wearing the hat all the time for the rest of Kyoto life. Haha.




祇園四条駅の近くまで戻って来て、父と母とはお別れ~。我が家はホテルに戻ってチェックインしました。
(この日は本当に暑くて、多分両親もかなり疲れていたでしょうし、我が家3人も暑さにバテてしまいました。)
At Gion-Shijo station, we said bye-bye to my parents and we checked in the hotel.
(Sorry to say this million times, but it was super hot and humid that day. I assumed that my parents were exhausted as well as we were.)





ホテルで休憩した後、折角街まで出て来たので、この日の晩御飯はホテルから徒歩3分くらいの所にある焼肉屋さん焼肉の名門 天壇に行きました。
We were chilling out in the cool hotel room for a while and then decided to eat dinner at this fancy Korean BBQ restaurant located 3 min walk away from the hotel. 焼肉の名門 天壇



























焼肉の天壇と言えば高級焼肉屋さんでそのタレが売りだと思うのですが、我が家のAndyっち、「タレがあるとお肉本来の味が消えてしまってる。」と、そのタレの味はイマイチだったようです。
I think that they featured their special BBQ sauce at the restaurant, but "Their sauce is too rich and overpowers the meat flavor." Andy wasn't a fan of the special sauce.




ですが、お肉の質はもちろん良いので、タレ無しのお肉は満足して食べておりました。
Still, their meat quality was really good, so we ordered ones without the sauce and enjoyed them.





そんなAndyっちの血をひいためいさんもタレ付きのお肉は食べず、その後はタレ無しのお肉を頼んだら美味しそうにパクパク。素材の味を楽しむのはダディ譲りですな。(笑)
May-chan obviously took over her daddy's meat lover blood. She didn't like the marinated meat either and loved ones without. It's good that she enjoys natural flavors just like her daddy.




美味しかったね~!
Thank you for the fancy meal!



そんな豪華な晩御飯を食べた後は、皆疲れてホテルですぐに眠りにつきました。
After the fancy dinner, we were so tired and went to bed soon.





翌朝、ホテルをチェックアウトして帰るだけだったんですが、こうして朝の四条を歩いていると、2018年にAndyっちと3ヶ月四条付近で生活していたのを思い出して懐かしかったです。
In the next morning, all we did was checking out the hotel and heading back home. Still, when we're walking in Shijo in the morning, I remembered the 3 months when Andy and I were staying in the area in 2018 and cherished the memories.











と、こんな感じで1泊2日で楽しんだ四条。本当に暑い中、両親も私達に付き合ってくれて感謝一杯です。お陰で、行きたい所にも行けて、やりたい事もできて、本当に大満足の時間になりました。
So, this is all about the 2 days when we were having much fun in Shijo area. We really appreciate my parents for coming along with and guiding us there too. Thanks to them, we could do what we'd wanted to do and go where we'd wanted go.





今日はこの辺で~!!!読んで下さってありがとうございました!!!
Okay, this all for today! Thank you for reading again!!!








ウクライナに、そして世界に平和が訪れますように。(画像拝借元
Peace to Ukraine and to the whole world.





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