Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

美味しいドーナツが出来たよ。 (Yummy Homemade Donuts)

2020-06-08 14:31:43 | MN生活(10年目)(MN2019-20)
どもども。
Hello there!






皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How are you doing today?






さて、今日もまた食べ物のお話になるんですが、先日Hit-chanの好物でずーっと作ってみたかったドーナツを家で作ってみました。
So, this is another food article, and I want to share my first experience to make homemade donuts here today.






ドーナツと一口に言っても、イーストを使うイーストドーナツ、ベーキングパウダーを使うケーキドーナツ、シュークリームのシュー生地と似ているフレンチドーナツなどなど、本当に色んな種類があって、作り方も異なります。
Speaking of donuts, there are some different kinds like yeast donuts made with yeast, cake donuts made with baking powder and French donuts whose dough is similar to cream puff skin. The different kinds of donuts require different processes too.






で、今回Hit-chanが作ってみたいと思ったのが、近くのスーパーでもよく買う事のあるグレーズドドーナツです。
A kind that I tried to make at home this time was the one which I often buy from a grocery store, glazed donuts.






グレーズドドーナツっていうのは、ドーナツが揚がった後にシュガーコーティングがしてあるドーナツの事です。
Glazed donuts are ones coated with sugar cream.





生地はイーストを使ったものにしたかったので、今回もAndyっちに買ってもらったホームベーカリーを使う事にしました。
I wanted to make it with yeast donuts, so I used my bread maker which Andy gave me for Christmas.





ネットでグレーズドドーナツのレシピを調べてみたら本当にたくさんあったんですが、その中でも出来上がりの見た目がHit-chan好みのYouTubeで見つけたレシピを試してみる事にしました。
I searched for glazed donut recipes online and found tons. So, I picked up one on YouTube which had pictures looking so delicious to me.







ふわっふわ!リングシュガードーナツ・イーストドーナツの作り方【kattyanneru】






上のレシピはグレーズドドーナツじゃなくてシュガードーナツ、ホームベーカリーじゃなくて手ごねなんですが、まぁ、そこのところは適当にやりました。(笑)
The recipe above is actually for sugar donuts not glazed donuts and also for hand kneading not bread maker, but you know, I just arranged it as I thought it would be fine. Haha.







材料を全部ホームベーカリーに入れて。。。
I threw all the ingredients in the bread maker and...







一次発酵まで完成。超簡単。
the bread maker finished until the end of 1st fermentation. Super easy so far.







6等分にし、丸めて10分休ませます。
I split the dough in 6 and rested them for 10mins or so.







いざ、ドーナツの形にしていきます。
Then, I made the donut shapes.






お箸を使ってドーナツの穴を開けていきます。
I used chopsticks to make the holes.






こんな感じになったら二次発酵。
Then, rest them for 2nd fermentation.







おー、綺麗に膨らんだよ。もっと大きく穴を開けても良かったな。
Ta-da! They rose pretty well. I could have made the holes bigger though.







で、一番気の使った揚げる作業。160℃で揚げたかったので、Andyっちがリブを作る時に使っている温度計を借りて温度に気を付けました。
The process that I paid attention the most was deep-frying. Since I wanted to keep the oil temperature at 320F, I borrowed Andy's thermometer for when he cooks ribs.







綺麗に揚がりました。
Well done!







で、これもネットで調べたレシピを参考にシュガークリームを作りました。粉砂糖、レモン汁、牛乳で作りました。
I also found a recipe for the glaze which was mixture of powder sugar, lemon juice and milk.







そのシュガークリームを揚げたドーナツに塗って完成!!
I put the glaze on the donuts and it's all done!!





本当は出来立てを食べたかったんですが、ちょうど夕食の時間が近くて、味見したのは次の日の朝でした。
I originally wanted to eat them right away, but when I finished cooking them was very close to the dinner time. So, I ended up tasting them in the next morning.






断面はこんな感じ。綺麗に膨らんでます。
The inside was like this. Yeah, I'm satisfied how the dough turned out.





この日の朝食はこのドーナツ。
So, the donuts became the breakfast in the next morning.





美味し~!を頂きました。(ただ、砂糖と油を結構使っているので、あんまり頻繁にはあげられないけどね。汗)
May-chan gave me "Yummy!" sign. (Though, I don't want to give her the donuts so much because they had a lot of sugar and oil.)





唯一Andyっちが出来た日に食べてくれたんですが、「これを食べたら他のドーナツじゃ満足できなくなるくらい美味しい!」と大絶賛してくれました。
Andy's only person who tasted the donuts when they're still freshly made and said, "This is really good! But, if I eat this once, I can't eat other donuts!" (Yay! )





Hit-chan自身の感想は、翌朝食べたので、「一日置いたドーナツとしては美味しいけど、やっぱり出来立てには叶わないなぁ。」というものでした。
I ate them in the next morning, and my honest opinion was, "These are very good as 1 day old donuts, but not as good as freshly made ones."






やっぱり出来立てを食べるのが一番なので、色々調べた結果、一次発酵の後に生地を冷蔵や冷凍をして保存できるという事が分かりました。
Again, donuts are most delicious when they're fresh in general, so I looked for a way that I can make the donuts more casually. Then, I found out that the dough could be stored in the fridge or freezer after the 1st fermentation was done.






なので、この後もう一度ドーナツ生地を作った時に、生地を冷蔵と冷凍して、食べたい時に解凍して二次発酵して揚げてみる実験をしたら、冷蔵や冷凍した生地でも十分美味しいドーナツができたんです!(いえぃ!)
So, I did an experiment with the dough after the first try. I made the same dough and stored some in the fridge and the rest in the freezer after the 1st fermentation. In the next morning, I defrosted the dough and did the 2nd fermentation. Then, I deep-fried them and put some sugar on them. I wasn't sure if it would work well, but they actually turned out to be yummy! (Yay!)






そんな訳で、今は事前に作っておいたドーナツの生地が冷凍庫に入っていて、いつでも好きな時に出来立てドーナツが食べられるようになってます。
Anyways, now I have some donuts dough in the freezer so that I can make fresh donuts anytime I want.






まさかお家でこんなに美味しいドーナツが作れるようになって大満足なHit-chanでございました!!!
I didn't think that I could make such delicious donuts at home, so I'm super happy about the result.






今日も読んでくださってありがとうございました!!
Thank you for reading again!!!






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