Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

フライドチキンを作ってみた。(Homemade Fried Chicken)

2020-05-29 13:16:46 | MN生活(10年目)(MN2019-20)
どもども。
Hello there!






皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How's your day going today?






さて、今日は外出自粛生活が始まってから急激に増えたつくれぽ記事です。
Okay, today I want to share another cooking report with you guys here.






Hit-chan、フライドチキンが好きなんですが、家では日本の唐揚げは作っても、フライドチキンを作った事がありませんでした。
I like fried chicken in general but I hadn't made fried chicken at home other than Japanese style, Karaage.






というのも、フライドチキンって近所のスーパーのお総菜コーナーで売っていて、それが結構美味しいし値段もお手頃なんです。
The reason why I hadn't made fried chicken at home though I liked them was because the grocery store near our house, Lunds&Byerly's, sold decent fried chicken at the deli counter and they're very reasonable.






なので、フライドチキンが食べたいなぁと思ったら、たまに近所のスーパーで買って食べていたのでそれ程家で作る必要性が無かったんです。
So, whenever I was craving for fried chicken, Andy or I got them from Lunds&Byerly's, which let me not cook them at home.






でもでも、家で好みの味のフライドチキンを作って食べれたら良いなぁとしばしば思っていたので、この外出自粛中に挑戦してみようと思った次第です。
Though, I'd wanted to try to make fried chicken that I like at home for a while, so I decided to do that during this quarantine life.





初めての挑戦だったのでネットでレシピをいくつか検索し、その中で一番スパイスが少ないものを選んで作ってみる事にしました。
It was my first time to make fried chicken, so I looked up at some recipes online and picked up one which used less kinds of spices than others.






一番スパイスが少ないものを選んだ理由としては、Hit-chanがスパイスに詳しくないのとめいも一緒に食べるという事で、とりあえず初めて作るのはシンプルな物にして、その味を基本にして、次作る時から色々とスパイスを足していこうと考えたからです。
The reason why I chose the recipe using less kinds of spices was because I'm not familiar with spices in general and I didn't want them with too much flavor for May-chan either. So, my plan was that I would make something most simple for the first time and then add more spices next considering the flavor of the first ones.






で、結局、塩コショウ、ガーリックパウダー、オニオンパウダー、パプリカパウダーだけのレシピです。
According to the simple recipe, all spices that I needed were salt & pepper, garlic powder, onion powder and paprika.







スパイスと牛乳を混ぜて漬け込み液を作りました。
I mixed the spices with some milk.






しばらくお肉を漬け込んで冷蔵庫で寝かせました。
Then, I marinated the chicken in the milk and put them in the fridge for a while.






で、揚げる時の粉は小麦粉とコーンスターチを混ぜました。
I used flour and corn starch for the breading powder.






で、お肉につけて揚げます。
I powdered the chicken and deep-fried them.






で、完成。奥にあるオニオンリングは前日に近所のバーからテイクアウトしたんですが、見た目は焦げて見えるかもしれないですけど、味は美味しかったですよ。
Done! The onion rings on the plate were what we took out from a local bar on the day before. They might look overcooked but actually tasted pretty well.





肝心の初挑戦のフライドチキンですが、Andyっちもめいも美味しいと言ってくれたんですが、やっぱりスパイスが少ないのであともう一味欲しい感じでした。
As for my first homemade fried chicken, Andy and May-chan said that they tasted good enough but to me, something was missing.






で、漬け込み液に漬けた後のお肉を冷凍保存していたので、2回目に揚げる時にいくつかスパイスを加えてみました。
I froze some of the chicken after I marinated them, so I added some more kinds of spices when I deep-fried them for the 2nd time.






加えたのはタイム、オレガノ、セロリソルト、バジル、そしてマスタードです。
What I added at the send time was Thyme, Oregano, Celery salt, Basil and Mustard.







1回目に比べて一気にスパイスの種類を増やしたのでどうかなぁと思ったんですが、結果はですね、1回目より理想のフライドチキンの味に近づいた!です。
Compared to my first challenge, I was a little bit worried how they would turn out to be since I added several different kinds of spices at once. Though, the result was closer to my ideal fried chicken than the first-time ones.






2回目のスパイスを加える時に参考にしたレシピがあるので、今度は最初からそのレシピに沿って作ってみようと思います。
I picked the certain kinds of spices up for the 2nd time in reference of a recipe that I found online, so I'm thinking to follow the recipe from scratch when I make homemade fried chicken next.







という訳で、今日はフライドチキンのつくれぽでございました!
(この写真、5月5日に撮ったんだよ~。まだめっちゃ厚着してるよね、寒かったのよ、この日。笑)
Okay, this is all about my homemade fried chicken experiment!
(I took this pic on May 5th. Yeah, she's bundled up because it was chilly that day! Haha)







では、次回の記事で~!!!
Okay, talk to you on the next article! Thank you for reading again!!!






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