Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

リブコンテスト (Rib Cook-Off 2018)

2018-08-24 12:56:03 | MN生活(9年目) (MN2018-19)
どもども。
Hello!



皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How are you doing today?




Hit-chanは元気ですよ~。
I'm doing great!



さて、先日、毎年Andyっちの同僚によって開催されるリブコンテストがありました。
So, Andy and I went to the annual rib cook-off which Andy's co-worker hosts at his house.



我が家のグリルマン、もうかれこれ5、6年くらい参加させてもらっています。
My grill-man has participated in the competition for 5-6years.








実は、昨年まではAndyっちの同僚の方2人がお隣同士で住んでいたため、その方達2人で共同開催だったんですが、今年、その内の1人が会社をリタイアされてお家を売りに出されたのです。
In fact, 2 of Andy's co-workers had hosted the big party until the last year, but one of them got retired and sold his house last year.



その後、そのお家も売れて新しい住人の方が入られたのですが、その方のご理解もいただき、今年もリブコンテストが盛大に開催されたのです。
After that, they got the understanding of hosting the big party next door from a new family moved in the house.



ちなみに、過去の様子はこちらから。2014年 2017年
(Andyっちは毎年参加しているんですが、Hit-chanは見に行ったり、行かなかったり。笑)
FYI, here are the past articles about the rib cook-off.
(Andy's joined it every single year, but I sometimes join it and sometimes not. Haha)



リブコンテストの審査は夕方の4時前に行われるので、それに合わせて、Andyっちは朝の8時過ぎに現地入りしてリブの調理を始めていました。
The judging would start around 4pm, so Andy got there at 8am and started cooking his ribs.




もちろん、Hit-chan、そんなに長く付き合ってられないので、夕方4時前に着くように家を出ました。
Me? I didn't want to wait that long at the place, so I left home at 3pm.





Andyっちの会社の同僚の方とも、年に1度この場所でお会いできます。
There were a lot of people from Andy's work too.




今年は、今までで一番多い20人のグループがコンテストに参加していました。
There were 20 contestants this year which was the most ever.




我が家のグリルマン、日本の母から「BBQする時用に。」と送ってもらった黒シャツを着て張り切ってました。
My grill-man wore this special black T-shirt which my mom in Japan shipped for him with a note, "You can wear it when you do BBQ!"




こちらが、コンテスト勝者に送られるトロフィー。
This is the trophy.




ちなみに、Andyっち、2013年の優勝者です。
Andy won in 2013.




コンテストが行われている通りには、参加者の車がいっぱい。
As you can see in the picture, there were so many cars parked on the street where the party was.




4時過ぎ、コンテストのリブと共に、参加者が持ち寄った数々の料理が並べられました。
A little after 4pm, people started putting their potruck dishes on the table.




これ、コンテストに参加したリブたち。作った人の名札がついています。
Here are the contestants' ribs. They put the contestant name tags on them.




Andyっちのん。
My grill-man's




で、皆並んで取っていきます。
Now, the foods started to be served.




見て、凄い行列。
Look at the long, long line!!



Hit-chan、それ程お腹が空いていなかったのと、Andyっちのコンテスト結果を知りたくて参加しただけなので、
I wasn't that hungry at the time and all I wanted to do was knowing the result of the competition, so I was thinking,



「空いてから、並んだら良いなぁ。」
"Oh, I can go in the line when it gets shorter."



と思っていたんですが、Andyっちのボス、キャリーが
Though, Andy's boss, kari said



「食べ物取ってきたら?あそこに私の友達が並んでるから、間に入れてもらい!妊婦さんは列に割り込んでも許されるから~。」
"Don't you want to go to get the food?? Oh, there are my friends overthere, so I can ask them to let you in!! A pregnant woman can cut in the line!!"



と、言ってくれ、半ばその強引さに押されて列に途中から入れてもらいました。(爆)
She was super nice to me and helped me to cut in the line. LOL



列に入る時に、キャリー、
When I was getting in the line, Kari said,



「妊婦さんは、列に割り込んでも大丈夫でしょー!」
"A pregnant woman can cut in the line, right??"



と結構大きな声で言うので、ちょっと恥ずかしかったです。
so loudly and it made me a little extra shy.




でも、その優しさが本当に嬉しかったです。
Still, I really appreciated her kindness.




キャリーには、Andyっちの日々の仕事でお世話になっているだけでなく、Hit-chanにハードロックのTシャツを買ってきていただいたり、日本での体外受精が上手くいくように取り計らってくださったりと、本当に色々な面でお世話になっており、夫婦共々大好きなボスであります。
Kari is not only Andy's great boss, but also she has got me a Hard Rock T-shirt and supported us to do IVF in Japan. She's super nice to both of Andy and me and we love her so much.



ちなみに、今年のリブコンテスト、Andyっちは
BTW, Andy was so passionate for this competition and saying



「今年は絶対優勝したい!!!」
"I want to win this year."



と、かなり意気込んで参加していました。
several times before.



で、Andyっちのリブを試食させてもらったのですが、本当に柔らかくて食感が良く、調理前に振りかけるスパイス(ラブ)も今年はバランスが良くて、Hit-chanは今までで一番美味しいと思いました。
He let me taste his ribs and I thought that the texture was so tender and the rub was well-balanced this year. To be honest, I thought it was the best ribs ever.



ただ、Andyっち、事前に試食してもらった人皆から、「このままで十分美味しい!ソースなんて要らないよ!」と言われた為、コンテストにはソース無しで出品したんです。
Though, Andy dropped off his ribs to the judges without any sauce since several people who tried his ribs while he's cooking told him, "This is super good even without sauce!"



が、正直、Hit-chanは「これにソースかけて食べたら、めっちゃ美味しいやん!!!」と思ったのと、他の出品者のリブにはほぼほぼソースが付いているので、それらと比べたらやっぱりソース無しは少し物足りなく感じてしまいそうで、Andyっちにもそう言いました。
Yeah, I knew what they meant, but I personally thought, "This is super good even without sauce, but when I put sauce on it, it'd be super delicious!!!" Plus that, especially because almost of all the other contestants put sauce on their ribs, the judges would tend to feel something's missing in Andy's ribs without sauce after they tasted sauced other ones.




それを聞いたAndyっち、
When Andy heard my honest opinion,




「あ~、最後の最後まで迷っててん~!!やってしまった~。」
"Ah...., I was debating until the last minute. S**t, I screwed it up."




とかなり悔しがり、落ち込んでいました。
He was super disappinted.




Hit-chanが早めに来て、意見を聞かれていたら「絶対ソースあり!」と教えてあげられたんですが、そもそも、Andyっちは事前にコンテストに使うソースをわざわざ取り寄せていたので、Hit-chanはもうそれを使うものと信じて疑わなかったんです。
What if I were there earlier, I could have given him my advice, "Yes, with sauce for sure!" Though, I completely believed that he's going to put sauce on his ribs this year since he ordered a certain BBQ sauce online and got it the day before the competition.




まぁ、もう出品してしまったのは仕方がないので、結果発表を待ちました。
Oh well, he already dropped off his ribs to the judges and there's nothing we could do anymore. So, we just waited for the result.




結果発表~!!!
Okay, it's time for the result!!!



どこどこどこどこどこどこどこどこどこどこどこどこどこ・・・・・・・・
Dadadadadadadadadadada.....
(I'm trying to play drum roll. hehe)





Andyっちは第3位でした~!!!
Andy got the 3rd place!!!!




20人中の第3位、しかもソース無しで挑んでの3位は、本当に素晴らしい成績だと思いました。
No3 out of 20 contestants is very impressive especially with the fact that his ribs were without sauce.




ただ、Andyっち、「あ~、ソースを付けていれば1位になれたのに~。」と嘆いていました。
Still, Andy was saying, "Ah..., if I'd put sauce on my ribs, I could have won!!!" and still disappointed.




実は、さっきも書いたAndyっちのボスのキャリーと、同僚の1人も審査員をしていまして、後から彼らに聞いたら、やっぱり「ソースが無かったのが勿体なかった。」と言っていたそうです。(涙)
Actually, 2 judges out of 6 judges were Andy's boss, Kari and one of his co-workers. So, Andy asked them about his ribs this year and both of them said, "Yeah, it's sauce."



とは言え、過去、必ず5位までには入る我が家のグリルマン、流石でございます。
Even though, my grill-man has been better than the 5th place in the last 5-6 years so far and I think it's super amazing.




お疲れ~。
Good job, hon!









今回は、本当、ソース以外が完璧だっただけに最後の判断ミスに悔しさが残りますが、それでも楽しい1日を過ごす事ができました。
Yeah, it's super bad that Andy made the wrong choice at the last minute, but we had a wonderful day again.




という訳で、今日はこの辺で~!!!
Okay, this is all for today. Thank you for reading again!!!





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2 Comments

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Unknown (えいや)
2018-08-27 08:19:46
わー、ご近所さんでリブクックオフするなんてすごいですね!しかも本格的。昔住んでいた街では年に1回リブクックオフのイベントがあって、必ず繰り出しては色々なBBQリブを堪能していたので懐かしいです。Andyさんのリブ食べてみたいな~~~。
返信する
えいやさん (Hit-chan)
2018-08-28 01:08:01
本当に本格的で、ルールもちゃんと決まってるし、コーディネーターさんもいるし、凄いです。パーティー自体は苦手な私ですが、このパーティーだけはAndyの頑張る姿&その結果を見たいので参加するようにしてます。

本当、Andyはグリル関係に関しては情熱的で、家で作る時も5時間、6時間、いや、もっとかな?をかけてリブを調理してくれます。その甲斐もあって、家でめちゃ美味しいリブが食べられるので感謝です。
返信する

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