Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

Andyっち特製プルドポーク (Andy's Pulled Pork)

2020-10-01 11:43:41 | MN生活(11年目)(MN2020-21)
どもども。
Hi there!






皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How's your life treating you today?






これを書いているは9月末ですが、今週は結構暖かい日が続いておりまして、極寒の冬になる前に出来るだけ外遊びをしておこうと思い、毎日せっせと近所の公園に行っております。
I'm writing this at the end of September and we had pretty warm days this week. So, I took May-chan out to parks everyday since I thought that I should have let May-chan play outside as often as possible before it got too cold.






今日の記事はまだ9月の始めだった頃のお話。
Today's topic is about the day that we had in the beginning of September.






この日、現在新居建設中でちょっとずつ荷物を運び入れているパパ&ママが、我が家で預かっていた荷物をいくつか引き取りに来ました。
On the day, Dad&Mom came over our house to pick up some stuff that we had kept for them since they'd been building a new cabin and gradually moving their boxes to there.







こんな風に愛車のトラックに、トレイラーと呼ばれる箱型の荷車?を取り付けてきました。
They came with their trailer like this that day.






というのも、この日は我が家で預かっていた芝刈り機を引き取りに来たんですね。で、このトレイラーにめい大興奮!
The trailer was for moving their lawn mower back to their cabin. May-chan was super excited with the trailer!






トレイラーの中でハイハイしたり、こんな風に寝転んだりして体いっぱいで楽しんでおりました。(笑)
Inside the trailer, she jumped, crawled and even lay down like this and enjoyed the trailer as much as possible in her way. LOL






関係ないけど、めいはたまにこうやって木に頬ずりします。
I have no idea, but May-chan sometimes rubs her cheek on a tree like this.





で、気持ちの良いお天気のこの日、我が家のグリルマンがまたまた美味しいものを作ろうと一肌脱いでくれました。
Anyways, on such a beautiful day, our grill man worked on cooking something delicious for us.














じゃじゃーん!この日は大きな豚の肩肉をスモーカーで燻して調理してくれています。
Tada! He smoke 2 huge blocks of pork butt that day.







折角スモーカーを取り出して来て使うのだからと、ついでにリブも一緒に調理してくれました。
He set the big smoker out to cook the pork butts anyways, so cooked ribs at the same time too.






結果、リブは4時間?6時間?くらいで完成して、豚の肩肉に至っては大きな塊だったので10時間近くかかったのかな?で、昼前くらいから初めて、夜9時前くらいになってようやく完成しました。(あんまりちゃんと覚えてないけど、とにかく時間がかかったという事です。汗)
After all, he smoke the ribs for 4-6 hours and the pork butts for almost 10 hours. I think that he started smoking them around from noon and finished it around 9pm. (To be honest, I don't remember it so much, but in other words, it took a lot of time! Haha)





リブの方はこの日の夕食で頂いて、豚の肩肉の方は。。。
We enjoyed the ribs for dinner that night and as for the pork butts...,






大きな脂身を取り除きながら、フォークで削いでいきました。(この作業はHit-chanもお手伝いしました。)
We got rid of big fat parts and then pulled them with forks. (Yeah, I helped him the process.)





で、このお料理の事をプルドポークって呼びます。
This is what we call Pulled Pork.





グーグルで調べてみたんですが、プルドポークとは。。。
I googled the definition of Pulled Pork.






豚肉を線状に割けるくらい柔らかくなるまでじっくり弱火で調理したもので、よくBBQソースをつけて出される。
pork cooked slowly over low heat until it is tender enough to be pulled into strips, often prepared with a barbecue sauce.







との事でした。







で、この日大量に作ったプルドポークは、サランラップで小分けにして冷凍庫に保存。
I made the tons of Pulled Pork small portions with plastic wrap and kept them in the freezer.






でね、このプルドポーク、以前にも1度作ってもらった時に同じように小分けにして冷凍していたんですが、その後、夕食作りの時に大活躍してくれまして、今回は前回よりも量を倍にして作ってもらいました。
It was actually Andy's 2nd time to make Pulled Pork and when he made it for the first time, I also froze them in small portions at the time. Then, they became a big life saver later when I didn't know what to make for dinner, and we used up the frozen portions very shortly. So, from the experience, Andy made the amount of meat double and cooked them this time.






このプルドポーク、その後、我が家の夕食で期待通りの活躍をしてくれております。
Just as I expected, the portions of homemade Pulled Pork in the freezer have been






ある日はこんな風にタコスにして。。。(これはAndyっちの分)
One day, we made Tacos with the Pulled Pork. (This was Andy's.)






これはHit-chanの分。
These ones were mine.





こうやってタコスにする時は解凍したプルドポークに各々好きな味付けをして使います。
When we make Tacos with the Pulled Pork like this, Andy and I individually seasoned the pork as we like.






で、ある日は自家製バンズとコールスローを作って、プルドポークサンドイッチ。
One day, I made homemade buns and coleslaw and we enjoyed Pulled Pork sandwiches.






美味しいねぇ!






プルドポークは最初の燻製調理の部分はめちゃくちゃ大変ですが、一旦それをしてしまって冷凍すれば、こんな風にいつでも簡単に美味しい夕食が作れちゃうので本当に有難いです。
Just as you assume, the first smoking part is such a hard and long work, but once you're through it, you can always make delicious meal with them without any hustle, which is super amazing.






我が家のグリルマン、Andyっちのお陰でお家でこんなに美味しいプルドポークが食べられて幸せだなぁと思うHit-chanでございました。
Thanks to our grill man, Andy, I can eat such delicious Pulled Pork at home and really appreciate it!






という訳で、今日はこの辺で~!!!
Okay, this is all for today. Thank you for reading again!!!






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