Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

これが食べたかったのよ。(I Wanted To Eat This!)

2016-08-09 22:08:56 | MN生活(7年目) (MN2016‐17)
どもども。
Hi there!



皆さま、いかがお過ごしでしょうか?
How's your life going?



Hit-chan、最近お腹の肉が気になるなぁと思っていたんですが、久しぶりに体重計に乗ったら2㎏も増えていました。がびーん!
Me? Oh well, I recently started feeling that my muffin top got little bigger, so I checked my weight and found out that I've gained about 4LB!!!



原因としては、仕事のシフトが朝中心から夜中心に変わったからではと思っています。
The reason that I can think of is that I mostly work at night lately.




朝中心だった時は、朝早くご飯も食べずに家を出て、昼過ぎに家に帰ってきて一食食べてというパターンが多かったんです。
When I worked in morning, I didn't eat breakfast and lunch most of the times and had one big meal in the afternoon.




でも、夜中心だと、朝起きてから仕事に行くまで少し時間があるので、その日のシフトを乗り切るために一食食べて、夜10時前に家に帰って来てからも一食食べて。。。ってパターンになったんですよねぇ。
But when I work at night, I tend to eat something before work and then have something big after work around 10 or 11 pm.



しかも食べる物も食べる時間もあんまり気にせず、好きなものを好きな時に食べていたんで、それも良くなかったんですねぇ。
Plus, I didn't care about what I eat and I ate anything I wanted to eat anytime I wanted to eat as well. I guess that's not good.



さすがにヤバいなぁと思いまして、早速携帯に体重を記録するアプリをダウンロードして、体重を気にすることにしました。
So, I thought I should start watching my weight more carefully from now, so I downloaded an app which you can keep track your weight on.



そんな事を書いておきながら、先日ユナイデッドヌードル(アジアンスーパー)に久しぶりに行った時に、いつものようにここぞとばかりに散財してきました。
Even right after I said I should care about my diet, but I got tons of food at United Noodles the other day.



で、今回日本にいた頃に好きだったのに、アメリカに来てからは一度も食べてないものを発見しました。
Then, I found something I really liked, but something I haven't eaten since I moved here.




これ、わらびもち粉。
This is it. It's called "Warabi-Mochi"



まぁ、原材料はさつまいもですけどね、そんな事は関係ないのです。
It's made from sweet potato or yum starch which is not genuine "Warabi-powder", but it doesn't matter to me. (Warabi is a plant name and the English name is Bracken, I think.)



日本では、まぁこれも本物のわらびもちでは無いですが、100円くらいでわらびもちと名前がついたものが買えるので、Hit-chan、夏にはよく食べてたんですよねぇ。
Seriously, I used to eat this so often in Japan since you can find it so easily at a grocery store and the price is also about $1.



でも、アメリカに来てから、地元のスーパーではもちろん、アジアンスーパーにも出来上がったわらびもちを見る事はありませんでした。
Though, since I moved here, I have never seen cooked Warabi-mochi not only at any local grocery store but also at United Noodles.



で、今回ユナイテッドヌードルに行った時に、ふと、「あ、わらび粉あるかなぁ?」と探してみたら、あったんですよ!しかも、そんなに高くない!
I don't know why, but I wondered if they have "Warabi powder" at United Noodles this time and checked the Japanese section. Then, I found it!



早速買ったその日に作ってみることに。
On the day I bought the powder, I tried to cook it.




粉と少しの砂糖を水で溶かして、お鍋で加熱。
I mix the powder with a little of sugar and water and cook it in a pot.








とにかく混ぜます。
You need to mix it anyways.




火が入ると透明になってきます。
When it gets cooked, the color gets clear.




で、出来上がると、スプーンですくって冷水へ。
Then, you scoop the dough into iced water.




しばらく放置。
Then, let them sit until they get cooled down.



こんな感じだよ。
This is it.



Hit-chan、知らなかったんですが、わらびもちって、冷蔵庫で保存していると固くなるので、出来上がったあと冷やしてすぐに食べた方が良いらしいです。
I didn't know this part, but you don't want to keep them in a fridge since the texture gets harder. So, you should eat them soon.




なので、今回作った分は全部食べることに。(笑)
So, I decided to eat them all at once. Haha.




きな粉で。
This is soy bean powder and some sugar&salt.







いやぁ、わらびもち、最後に食べたのはもう6年以上前になるので、本当に久しぶりに食べたんですが、手作りわらびもち、美味しかったです!!!
Oh well, I ate Warabi-Moshi after more than 6 years this time, but my handmade Warabi-mochi was pretty tasty!



まだまだ粉が残っているので、また食べたくなったら作りたいと思います。
I still have some left over "Warabi powder", so I want to make it again!




という事で、今日はこの辺で!
Okay, by for now!!



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