日々是勉強

気軽に我流でワインを楽しんでみようかと。

Poilane Paris

2009-10-06 15:52:24 | Boulangerie
20日間のフランス旅行に行っていた娘がお土産にパン・ド・カンパーニュ買ってきてくれた

Poilâneという評判のお店。

  
大好きなカンパーニュ、直径30cmはある~
オープンサンドの用意をして、まずはそのまんまで一口。
何ですか、この美味しさは!?
開けた時に香る小麦独特の香りも最高!!
皮の香ばしさや固さ、中のもちもち感、食感は最高!!
酸味と小麦粉のコクも最高!!!
今まで食べた中で文句なしに一番美味しい
小麦が違うのか?水が違うのか?
3,4日経ってこれ、焼き立てだとどうなるの~
まじに隣に引っ越してきて欲しいです


<Poilâne Loaf>
The signature loaf is made of 4 ingredients: sourdough, flour, water and sea salt from Guérande. It is a round loaf with a thick, golden crust as it is cooked in a wood-burning oven. It carries the signature mark P for Poilâne.
Each loaf weighs about 4lbs or 1.9kg (weight may vary as each loaf is handcrafted). Well suited with meats, soft cheeses as well as foie gras or salmon.The size of the slices makes it a good bread for sandwiches.

Price : 8.35€


多分このお店に行ったはず。

Poilâne Paris - Cherche-Midi bakery
8 rue du Cherche-Midi,
Paris 75006
Tel +33 (0) 1 45 48 42 59


Opening hours :
From monday to saturday, 7:15 am to 8:15 pm
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