Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

かなり役に立つ動画 (A Very Helpful YouTube Channel)

2021-10-11 08:22:58 | MN生活(12年目)(MN2021-22)
どもども。
Hi there!





皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How's everything going in your life?





OGPイメージ

祝・4年振りプレゼント企画(第九弾)(Hit-chan's WakuWaku Present!) - Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

どもども。Hellothere!皆様、いかがお過ごしでしょうか?How'severythinggoinginyourlife?さて...

祝・4年振りプレゼント企画(第九弾)(Hit-chan's WakuWaku Present!) - Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

 

現在、4年ぶりのプレゼント企画を実施しております。どなたでも参加できるので、ぜひぜひ美味しいミネソタのコーヒー豆を目指して応募してみてください!
(応募ついでに一言コメントをくれるとHit-chanが喜ぶよ。笑)
I'm doing a present event now for the first time in 4 years! Anybody can have a chance to win delicious MN coffee beans, so please feel free to join the event!





プレゼント企画、あと2日で締切になります!そんじょそこらの抽選ものより当たる確率がかなり高くなっておりますので、ぜひぜひ参加してくださいね!
The present event is finishing in 2 days! The odds to win the prize is extremely higher than other drawing in general, so why don't you join it??





さて、Hit-chan、基本的には自由な時間があればYouTubeを観ている事が多いんですが、ちょっと前に見つけた料理チャンネルで、最初は「おー、美味しそう~。」と観ていただけだったんですが、観ている内に、「あれ、これはとてつもなく価値のある動画なんじゃ。。。」と、その凄さに気づいたチャンネルがあります。
Well, I probably mention this often, but I usually watch YouTube in my free time, and the other day I found this cooking channel. I started enjoying the channel like, "Oh, it looks so delicious!" and as I kept enjoying the videos, "Wait a sec, this channel is really useful and precious, isn't it??" I realized how valuable it was.





そんな素敵なチャンネルは皆さんにもお伝えした方が良いなぁと思いまして、今日はその紹介をしたいと思います。
So today, I want to share such a nice channel with you guy here.





公益社団法人日本中国料理協会 YouTubeチャンネル






このYouYubeチャンネルを運営している公益社団法人日本中国料理協会という団体、代表があの初代料理の鉄人、中華の陳健一さんで、ホームページやYouTubeチャンネルを見ても分かるのですが、名だたるレストランやホテルの料理人さん所属されています。
The host of the YouTube channel is The Japan Association of Chinese Cuisine and the representative is actually one of the original iron chefs from the famous cooking show, "Iron Chef", Kenitch, Chen. As far as I took a quick glance at their webpage, a lot of professional Chinese chefs from famous hotels or restaurants belong to the association.





公益社団法人日本中国料理協会 ホームページ






で、肝心のYouTubeチャンネルはこんな感じです。
Here are a couple of their videos.






陳建一が自宅で作る麻婆豆腐
このレシピとは違うのですが、我が家で作っている麻婆豆腐は、Hit-chanが以前ネットで見つけた鉄人陳健一さんのレシピを使っています。
Mapo Tofu that Kenitch Chen makes at home
The recipe on this video is different, but I've also referred to his recipe when I make Mapo Tofu.








タレ無しでもおいしい餃子! 売れるほどおいしい餃子の作り方  Top selling Gyoza!
餃子もこのレシピでは作っていませんが、餡を練る時の注意点などちょっとした基本的な料理の知識を教えてもらいました。
Delicious pot stickers without dipping sauce! How to make yummy and sellable pot stickers at home.
I make my pot stickers with a different recipe, but this video was still very helpful to learn a lot of basic tips in making pot stickers such as how you should knead the meat filling or something.





このチャンネルの凄い所というのが、協会に所属している名だたる中華料理人の方達が、恐らく「家庭でも美味しい中華料理を食べてもらいたい!」という情熱のもと、色んな中華料理を家庭で無理なくできる材料や調理方法で教えてくださっているのです。
What's amazing about this channel is that you can take free cooking lessons from great professional chefs. I can easily imagine that everybody involved in the channel is purely passionate to make as many people enjoy delicious Chinese cuisine as possible like, "We want everyone to enjoy delicious Chinese food at home!" So, in the videos, they cook every dish by using simple techniques and easy tips with household kitchen tools so that we can casually try it out at home.





Hit-chanも動画のコメントである方が仰っていて気づいたんですが、この動画の中では料理人の皆さんは大きな中華包丁ではなく、一般家庭でよく使われている三徳包丁を使って料理されています。
One of the comments on their video taught me this, but the chefs in the videos are using an all-purpose kitchen knife (called Santoku in Japanese) not a big Chinese knife which they'd probably use at their own kitchens.






多分、動画を観たら分かると思うのですが、動画の中で教えてくださる料理人の皆さん、恐らく普段は本職の調理場ではお弟子さん達には厳しく指導されていると思うのですが、動画の中では本当に優しい口調で一から十まで、めちゃくちゃ丁寧に調理過程を説明して見せてくださっています。
If you watch their videos, you'd probably notice this, but every chef is super nice and kind explaining all the steps and details in the process of making the dish. I assume that they'd be probably strict to their own apprentices since they train professionals-to-be, but in the videos, they're all so sweet and nice.






なので、料理をした事がない方も動画を見ると細かい所まで分かりますし、料理に慣れている方でも、「ほー、こんな風にしたらよいのか。」と、ちょっとしたポイントを学ぶ事ができます。
Even if you're a beginner in cooking, you'd probably be able to make a decent dish just by following every single step that they show in the video. Also, if you're already a good cook, you can learn a lot of very useful tips and techniques from the experts too.





Hit-chan、動画自体も楽しく拝見しているんですが、何より感銘を受けたのは、「名だたるプロの料理人の方々が、こんなにもこちら側に歩み寄って教えてくださるのか!」と、驚いた、その度量の大きさですよね。
Like I said, I simply like their channel itself, but what's most moving and inspiring about the channel to me is their generosity, "How modest and kind these professional chefs are!! They're really trying to teach us how to make delicious Chinese dishes!"





料理動画と言えば、別にプロの料理人さんが普段通りプロの技を使って料理している姿を見ているだけでも一種のエンターテイメントとして面白いのですが、こうやって、本当に「美味しい中華料理を家庭でも!」という思いで、本当に役に立つコンテンツを提供してくださるのが有難いです。
Speaking of cooking channels on YouTube, they could have entertained you just by showing how they normally cook using expert skills in the professional kitchens. Though, they've been making such helpful contents based on their passion, "Delicious Chinese cuisine at home!" and I really appreciate it.





言ってみれば、皆さんプロの料理人さんなので、料理教室として有料でその知識や技術を教える事もできるのに、無料で誰でも観られるYouTubeというツールでその価値ある情報を発信してくださっているのが格好良い!
Again, they're all professional chefs who can do cooking classes and charge for them, but I think it's really cool that they chose YouTube which everybody can watch for free to teach their knowledge and skills.







【柔らかくてジューシー】超級厨師☆脇屋友詞の「黒酢の酢豚」ミルフィーユボール仕立て
ちなみに、Hit-chanが近々やってみたいお料理がこちら。めっちゃ美味しそうじゃない??
[Tender and Juicy] Sweet&Sour Pork with Black Vinegar
BTW, I personally want to try this dish sometime soon.





とこんな感じで、今日はとっても役に立つ、超太っ腹で格好良い中華料理人さん達のYouTubeチャンネルの紹介をさせてもらいました。
Okay, that's all about the super useful YouTube channel that I wanted to talk about today.





皆さんも興味があったら覗いてみてね!
Please check it out if you're interested.






今日はこの辺で~!読んで下さってありがとうございました!!!
Okay, this is all for today. Thank you for reading again!!!





↓応援クリックお願いします。(Please click these buttons to vote for my blog.)



にほんブログ村
Comment (1)
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする