Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

ケトルコーンを作ってみた (Homemade Kettle Corn)

2020-11-14 11:30:24 | MN生活(11年目)(MN2020-21)
どもども。
Hi there!






皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How are you doing today?






さて、Hit-chanはポップコーンが好きなんですが、映画を観ながら食べるバター味も好きなんですが、甘じょっぱい美味しさを楽しむケトルコーンも大好きです。
So, I'm such a popcorn lover and love the fantastic combination of saltiness and sweetness in kettle corn as much as typical butter flavor for munching as watching movies.







毎年ステイトフェアでもケトルコーンは絶対買って帰ります。
I always get the biggest bag of kettle corn at State Fair every year too.





バター味のポップコーンって家で作って食べるのも簡単に出来るんですが、ケトルコーンに関しては勝手に「作るのは難しいだろう。」と思って、今まで家で作った事はありませんでした。
It's super easy to make butter flavored popcorn at home, but for some reason, I believed that it's hard to make kettle corn at home and had never tried to make it at all.





なので、いつも食べるのはお気に入りのこのブランドのケトルコーン。
So, I always had bought this brand's kettle corn.







いくつかのブランドを試してみたんですが、Angie'sというブランドのこのケトルコーンが一番のお気に入り。(画像拝借元
Angie's BOOMCHICKAPOP is my favorite brand for kettle corn.





このブランドはミネソタの会社なんですが、Hit-chanが好きな理由は、味が良いのももちろんの事、味もしつこくなく軽いし、多分しっかりと選別してあるんだと思うんですが、ポップコーンあるあるな弾けていないコーンがほぼほぼ入ってないんですよ。
They are actually a MN local company and the reasons why I love their kettle corn are the delicious flavor, the perfectly-light sugar seasonings and the fact that they sort the unpopped corn kernels out so well.





なので、食べていても、いきなり「ガリッ!」と噛んでしまう不快感が一切ないという優れもの。
So, you don't have to worry about accidentally biting hard kernels at all.






ただただ、一つだけ難点がお値段が優しくないっ!
But there's just one thing that I don't like about the brand, which is the price!






ターゲット(イオンみたいなお店)で一袋$3.29なんですが、一袋なんてめいと一緒に好きなだけ食べたら一日でなくなってしまいます。
At target, they sell big bags for $3.29 but you know, May-chan and I can empty the big bag just in a day!!





なので、家でケトルコーンを作れないか調べてみると、あらま、材料も超シンプルで結構簡単に作れるみたいなんです。
So, I googled if I could make kettle corn at home and the surprisingly found out that it's pretty easy and simple.




OLD FASHIONED KETTLE CORN
こちらのレシピを使って作ってみる事にしました。
I tried this recipe.




実は最初にケトルコーンを作ってみたところ、大失敗したんです。
To be honest with you, my first try turned out a big fail.





完全に砂糖が焦げてしまい、お鍋全部無駄にしてしまいました。
I burned the sugar and wasted the entire pot. (Oh no!)





2回目はより注意しながら火加減を調整しながらしたところ、少しは香ばしくなったものの、美味しくできました。が、まだまだ改善の余地はありそう。
My second try went okay. I adjusted the heat more carefully and then the corn turned out pretty tasty though a little bit roasted, but there's still some room to be improved.





で、これは3回目に作って成功した時の様子です。
So, here I want to share my 3rd try which worked out the best.






材料はポップコーン、砂糖、サラダ油の3つだけ。
Ingredients are just 3 things. Popcorn kernels, sugar and vegetable oil.





今回成功した秘訣は、最初と2回目に使ったお鍋よりも大きなお鍋を使った事にあると思います。
The tip for the success is that I used a bigger pot on the 3rd try than the one that I used on the 1st and the 2nd time.






まず、大きなお鍋にサラダ油とポップコーンを3粒ほどだけ入れて中火で温めます。
First off, you want to pour the oil and put only 3 kernels in the pot and cook it on the medium heat.





ちなみに、ネットでお鍋の蓋をアルミホイルで包んでおくと後で洗うのが格段に楽になると書いてあったので、やってみましたがこれは正解。
Here's another tip that I learned online. If you wrap the lid with aluminum foil like this, you can clean it super easily after cooking. I tried the tip and totally loved it.






こんな感じで最初の3粒のポップコーンが弾けたところで。。。
Like this, when the 3 kernels popped,






砂糖と残りのポップコーンを投入。ヘラなどでかき混ぜます。
you want to add sugar and the rest of kernels in the pot and the stir them with a spatula or something.





レシピではこの後蓋を閉めて、揺らしながら全てのポップコーンが弾けるまで火にかけるとあるのですが、Hit-chanの過去2回の挑戦を元にお薦めするのは、出来る限りヘラを使って混ぜ続けるのが良いという事です。
Some recipes say that you just want to put a cover on the pot and cook it as shaking it until all the kernels pop. Though, from my 2 experiences in the past, I'd recommend to keep stirring the kernels with a spatula as long as possible.






もちろん、途中、ポップコーンが一杯弾けて「危ない!」と顔に飛んでくる時間が一定あるので、その間はこうやって蓋をして揺らします。
Of course, right in the middle of cooking, you have to go through a certain period of time when some kernels dangerously pop toward face. So, during the most dangerous time, you want to put a cover on the pot and shake it.





ですが、ある程度ポップコーンが弾けると、弾けたポップコーンたちが壁になって残りのポップコーンが弾けて飛び出るのを防いでくれるので、それくらいまでになるとまたヘラでかき混ぜる事ができます。
Though, when it comes that a certain amount of kernels popped, those popped kernels become a layer to protect the other unpopped kernels from dangerously popping toward your face, so you can directly stir the kernels with a spatula again.





そんな感じで全てのポップコーンが弾けるまで火にかけて、弾け終わるとこんな感じでクッキーシートの上に広げて冷めるのを待ちます。
You keep cooking the kernels until they're all popped and then cool them down on a cookie sheet like this.






過去2回ではたくさんの弾け損ねたポップコーンが残っちゃたんですが、今回弾けなかったのはこれだけ。うん、上出来。しかも焦げなかったし。
In my last 2 experiences, there were lots of unpopped corn kernels left in the pot, but this time there's only this much. Yup, well done! Plus, they didn't get burnt either.






冷めたところで、早速こちらのケトルコーン大好きガールにも味見してもらいました。
When they're cooled down, it's time to enjoy them! I had the kettle corn lover to try one too.






はい、いきなり「ダブル美味しー!」サインが出ました!
Yup, she gave me this "Double Yummy!" sign right away!






その後は美味しいダンスが始まったので、カメラはブレブレ。(笑)
After the sign was up, she started dancing with joy and that's why this pic is so blurry. Haha.





こんな感じで3回目にして納得のケトルコーンが出来たんですが、これだと$1もかからないくらいでお気に入りのブランド1袋と同じ量くらいが出来るんじゃないでしょうか。
On my 3rd try, I finally could make decent kettle corn, which only costed less than $1 or so for the same amount as my favorite brand's big bag.






めいと比べてこれくらいの量です。ジップロックに入れておいたらしばらく湿気ないので、好きな時に楽しむ事ができます。
Compared to May-chan, the bag is this size. If you put them in a Ziploc bag, you can enjoy them anytime you like for a while.





この時作ったケトルコーンはもうとっくに食べてしまったので、また近々作りたいと思います!
May-chan and I actually ate all the kettle corn that I made that day, so I want to make more sometime soon!





そんな訳で、今日はこの辺で~!!!
Thank you for reading again!!!






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