Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

これが美味しいナポリスタイルのピザレシピ (This is the best Neapolitan style pizza recipe!)

2021-02-03 08:32:06 | MN生活(11年目)(MN2020-21)
どもども。
Hi there!





皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How are you doing today?





さて、前回の記事で「家で作れる美味しいナポリスタイルピザのレシピを見つけた!」と書いたんですが、今日はそのレシピを紹介したいと思います。
On the last article, I said, "Andy found the best recipe for Neapolitan style pizza!!" and today I want to share the recipe here.





まず、Andyっちが見つけてくれた美味しい生地のレシピから。
From the delicious pizza dough.





Basic Neapolitan Pizza Dough Recipe

A basic Neapolitan-style pizza dough.

 

上は英語のページなんですが、材料はとてもシンプルで小麦粉、イースト、塩と水だけです。
The ingredients are super simple, flour, yeast, salt and water.


※強力粉  約567g 
 塩  約11.3g 
 イースト 約8.5g
 水  約368g 


Bread flour (Pizza flour) 20oz (about 4 cups)
Kosher salt 0.4oz (about 4 teaspoons)
Yeast 0.3oz (about 2 teaspoons)
Water 13oz




※ここで大切なのは、使用する小麦粉を決まったブランドのものにするという事です。
The most important for this recipe is that you need to use this particular brand for flour.





こちらがそのブランド。
This is the brand.




作り方はとってもシンプルで、なんとこのピザ生地は全く練らなくても良くて作業も簡単なんですが、その分少し時間がかかり完成までに3日から5日かかります。はい、言い間違えじゃありません。3日から5日かかります。(笑)
The procedure is super simple and you even don't have to knead it. Though, it takes 3-5 days to get ready. Yeah, I said 3-5 DAYS. LOL




➀小麦粉、塩、イーストを混ぜ合わせ、そこに水を加え小麦粉が水に馴染むまで混ぜる。
➁ラップをしっかり被せて、室温で8時間から12時間寝かせる。
➂生地の表面に小麦粉をまぶし、4等分にする。
➃それぞれの生地の塊を別々の容器やジップロックなどに入れて、冷蔵庫で最低2日、最長で4日寝かせる。
⑤ピザを焼く2時間前には冷蔵庫から生地を取り出し丸め、室温に置いておく。





次に、ピザソースのレシピはこちら。
Then, the pizza sauce recipe is here.





Neapolitan Pizza Sauce - Lidia

Just wanted to share this delicious recipe from Lidia Bastianich with ...

Lidia

 

こちらも英語のページになります





このソースの材料も至ってシンプル。
The ingredients for the pizza sauce are very simple too.


※トマト缶1つ(約400gのもので、水気をよく切っておく。サンマルツァーノという種類のトマトを使ったものが良い)
 エキストラバージンオイル 大さじ1
 塩 小さじ1
 ドライオレガノ 小さじ1
 唐辛子(細かく砕いたもの) 小さじ4分の1(好みでそれ以上)


ONE 14-OUNCE CAN ITALIAN PLUM TOMATOES (PREFERABLY SAN MARZANO), DRAINED
1 TABLESPOON EXTRA-VIRGIN OLIVE OIL
1 TEASPOON SALT
1 TEASPOON DRIED OREGANO
¼ TEASPOON CRUSHED HOT RED PEPPER, OR MORE TO TASTE





こちらの作り方も簡単で、
How you make it is super easy as well.




➀できる限りの水気を切ったトマトをフードプロセッサーに入れ、その他の調味料と一緒に撹拌する。
1. Let as much liquid as possible drain from the tomatoes and mix all the ingredients in a food processer.




のみです。(笑)
That's it. LOL




※トマト缶のブランドは特に指定はないのですが、トマト缶に使われているトマトがサンマルツァーノという種類のものが良いとの事でした。
You can use any brand for canned tomato, but you want to use ones made with SAN MARZANO tomatoes.





ただ、このピザソースを2度作ったAndyっち曰く、トマトの水気を出来る限り切るという作業が結構大変で時間がかかるとの事でした。
(何か良い方法があれば教えてください!)
A comment from Andy about this recipe is that it takes a lot of time and energy for the process to drain as much liquid as possible from the tomatoes.
(If you have any good idea for it, please let me know!)




ちなみに、過去2回の経験で言うと、上の生地のレシピはピザ4枚分なんですが、このピザソースのレシピ通りに作ると、大体ピザ3枚分の量ができます。
From our 2 experiences, the dough recipe is for 4 pizzas and the pizza sauce recipe is for about 3 pizzas.





なので、お薦めは大量のピザソースを作っておいて冷凍しておくのが、最初の作業は大変でも2回目からはかなり楽になると思います。
So, I'd recommend to make bunch of pizza sauce at once and freeze it. Then, you can make delicious homemade pizzas very easily from the 2nd time.






でね、時間はかかるものの、作業自体はとってもシンプルで簡単にできるこのピザ生地とピザソース。
Both the recipes would take a lot of time, but the actual work time is very short.





一番難しいのは、生地を成形する作業と、グリルで焼く作業。
The most difficult processes are shaping and grilling.





まず、前回の記事でも少し話したのですが、成形は生地の弾力が強い為、伸ばしてもまた縮んだりして、なかなか薄く大きな丸を作るのが簡単にはできません。
I mentioned this on the last article, but this dough is really elastic, so it's super hard to make it thin and a big circle with it.





もちろん、生地自体が美味しくて、もちもち感を楽しみたい方は厚めに成形するのもあり(Hit-chanは厚めでも好き)ですが、薄く伸ばしたい方は根気強く引っ張るというよりは、まな板などに置いて指で押していくという方法がやりやすいかと思います。(この時、まな板にしっかり打ち粉をしてください。)
The dough is very chewy and tasty, so you can intentionally leave the dough thicker to enjoy the chewiness (which I prefer), but if you want to make it thin, you'd probably want to put the dough on a cutting board or something and patiently press it with fingers. Otherwise, the dough gets a hole so easily if you pull it hard.





あと、焼きの作業ですが、我が家のグリルマンにアドバイスを聞いたところ、いくつか返答をもらいました。
As for the grilling part, our grill man gave me a couple of tips.





➀グリルを出来るだけ高温にする。(炭を贅沢に使いましょう。)
➁ピザストーンを使う。
➂ピザを成形する際に生地の裏底にしっかり打ち粉をする。(そうしないと、ピザをまな板からグリルに移す際にスムーズに滑り落ちてくれない上、最悪ピザがピザストーンに張り付いてしまう。)
1. You want to make the frill as hot as possible. (Put generous amount of charcoal)
2. Use a pizza stone
3. Put enough flour on the back of the pizza (Otherwise, the pizza won't slide well when you move it to the grill from the cutting board. At worst-case scenario, the pizza gets stuck on the pizza stone.)




ピザストーンってこれです。(画像拝借元
This is a pizza stone, BTW.






グリルなどは家に無かったり、あってもいちいち出してくるのが面倒だという方は、オーブンで焼くので十分だと思いますが、その際も打ち粉をしっかりしてピザストーンを使うのをお薦めします。(日本だと小さめに作って魚焼きグリルとかでやるのも良いかも。)
If you don't have a grill or you're too tired to get it out, I think you can cook the pizza in the oven too. Also in that case, you want to put good amount of flour on the pizza stone.
(At a Japanese stove, you can use fish grill too.)





で、1度目にこのレシピを試した時にすごく美味しかったので、この前のクリスマスの時にパパママの家に材料を持って行って一緒に作りました。
When we first tried the recipes, we all loved it! So, we brought the ingredients to Dad&Mom's for Christmas so that we can share the deliciousness with Dad&Mom too.






何故かこの時もHit-chanが先頭切って1枚目を作りました。
Yeah, I was first to make a pizza that day again.












Hit-chanのん。この時はグリルの炭が十分じゃなかったらしく、ちょっと焼きが甘かったかな?でも、美味しかったよ。
This was Hit-chan's. Unfortunately, Andy couldn't get enough charcoal on the grill that day and the pizza needed to be cooked slightly more. It was still yummy!





この人も1回目よりかは食べてくれたかな。
May-chan ate more than the first time, I think.





そんな訳で、我が家の新たな定番ピザレシピは以上でございます。
Anyways, this is all about our new standard homemade pizza recipe.





心と時間に余裕がある時にでも試してみてくださいね!
I hope that you'll try it when you have enough time and energy!





今日はこの辺で~!!!読んでくださってありがとうございました!!!
Thank you for reading again!! Bye for now!!





↓応援クリックお願いします。(Please click these buttons to vote for my blog.)



にほんブログ村
Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする