Hit-Chanのワクワクしてるよ!(Hit-Chan's WakuWaku Life!)

アメリカのミネソタでワクワクした事を綴っています。
Hit-Chan's exciting life in MN!

コロッケ作ってみたよ。 (Potato Croquette)

2018-08-09 15:01:48 | MN生活(9年目) (MN2018-19)
どもども。
Hello there!!!




皆様、いかがお過ごしでしょうか?
How are you doing today?




Hit-chanは元気ですよ。
I'm doing great!



さて、妊娠すると味覚が変わったりすると聞きますが、Hit-chanの場合、今のところあまり大きな変化はありません。
So, I hear that a lot of pregnant women get a different sense of flavor during pregnancy, but I haven't got a specific change yet.




ですが、元々の好みではあるのですが、妊娠してから、余計に炭水化物を食べたくなります。
This is my original liking, but I'm extra craving for carbs more since I got pregnant.




ここ最近、何故か急にコロッケを食べたくなりまして、時間はたくさんあるので作る事にしました。
Recently, I suddenly got a huge craving for potato croquett and decided to make it by myself.



まぁ、アメリカに来てから数回だけコロッケは作ったんですが、コロッケって、1から作ると結構手間がかかるんですよねぇ。
I've made potato croquetts a couple of times here in MN, but it actually takes a lot time to make them from scratch.




我が家の場合、基本Hit-chanしか食べないので、手間の割には作り甲斐がなく、結局作る回数が減りました。
In my family, I'm only person who would like to eat them which kind of kills motivation to make them, so I don't make them at home anymore.




で、今回折角作るので、ある程度の量を作って冷凍する事にしました。
So, this time, I planned to make a lot so that I can freeze them for later.




アメリカでポテトを使う時、Hit-chanは基本、このユーコンゴールドポテトを使います。
When I use potates here in MN, I get this kind, "Yukon Golden Potato".




上の写真を見てわかるように、日本の男爵やメークインに比べて、かなり大きいです。
As you can see them in the picture above, they're quite bigger than those familiar kinds like "Irish Cobbler Potato" or "May Queen Potato" in Japan.





ユーコンポテト3つで、男爵9個くらいの量です。柔らかくなるまで茹でて。。。
3 Yukon Potatos are as much as about 9 Irish Cobbler or May queen potatos. I boiled them till they gey tender.




皮をむき。。。
I peeled the skin before they get cooled down and...




潰します。
mashed them.




今回は、牛ひき肉と玉ねぎを炒めて。。。
This time, I stir fried some ground beef and chopped onions too.





醤油、みりん、蜂蜜で甘辛く味付けました。
Then, I seasoned them with soy sauce, mirin and honey.




ポテトと混ぜ混ぜして。。。
Then, I mixed them with the mashed potato.




成型。
I made them in a circle shape. (You can make them in any shape you like.)




パン粉をつけて、冷凍準備完了。
Then, I breaded them and they're good to cook or freeze!!




で、1個揚げて、早速試食。
I deep-fried one of them and tried it.




「うん、旨い!」
"Yup, yammy!!"




「感動の美味しさ!!」という訳ではないのですが、「うん、これこれ。」と、安心できるお味で満足、満足。
It's not like "Aww..., this is amazingly delicious!!" or something, but it's exactly what I was craving for like "This is it!!"




これで、冷凍庫に一杯ストックができたので、「コロッケが食べたい!!」と思ったら揚げるだけで楽ちんです。
Now, I have tons of stock in the freezer and all I need to do is just deep-frying them anytime I want. So, it's super easy!





ミネソタに住んで思うのは、結局のところ、自分で作るご飯が一番美味しいという事です。(笑)
I'm living in MN for 8 years now and what I think is...my homemade food is the best!! LOL




赤ちゃんが生まれて、大きくなって一緒にご飯が食べられるようになったら、Hit-chan、張り切って色々作って楽しみたいと思います。
At this poing, I'm super excited to cook many things when my baby is born and she becomes big enough to eas same things with me.




という訳で、Hit-chan特製コロッケでした!!!
Okay, this is all about my homemade croquettes! Thanks for reading again!!!





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2 Comments

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Unknown (GambaMinnesota)
2018-08-10 07:43:30
コロッケの衣にフライパンで軽く焼いたパン粉を使うと、オーブンで焼けますよ。出産後はオーブン料理が予想以上に重宝しました。
返信する
GambaMinnesotaさん (Hit-chan)
2018-08-11 03:00:09
耳より情報ありがとうございます!

オーブンで焼くと、揚げないのでカロリーカットでヘルシーですね!手間的にはどうでしょう?揚げない方が楽なんでしょうか?
返信する

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