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下北沢の「つ串亭」でちょい飲み!

2022年06月11日 | ここで一服・水元正介
本日、私のちょい飲みは下北沢の「つ串亭」で、キリン生ビールを飲みながら焼き鳥、お刺身、サラダ、レンコン入つくねなどを美味しくいただいています。(天洲流吟詠会理事会を終えて)




たばこを喫煙所で吸って、一服休憩しています。

Today, our little drink is at "Tsugushi-tei" in Shimokitazawa, where we are enjoying delicious yakitori, sashimi, salad, and tsukune with lotus root over a glass of Kirin draft beer. (After the Tenshu-ryu Ginpo-kai board meeting)
I take a smoke break by smoking a cigarette in the smoking area.
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玉ねぎに下処理について

2022年06月11日 | 気ままな横浜ライフ
本日、炊事当番の私が作ったメニューは次のとおりです。

1.マカロニサラダ
2.豚肉と玉ねぎ、しめじの生姜味噌炒め
3.うどん
4.日本そば



先日、玉ねぎは「水に晒すのではなく、空気に晒せ」ということを私は知りました。
そこで、私は実際にやってみたのですが、クセのない甘味が際立つ味になりました。

Today, I was on cooking duty and prepared the following menu.

1.Macaroni salad
2.fried pork, onion and shimeji mushroom with ginger miso
3.Udon noodles
4.Japanese soba noodles

The other day I learned that onions should be "exposed to air, not water".
So I actually tried it, and it resulted in a distinctly sweet flavor without any peculiarities.
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