おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 蟹ぞうすい

2022年03月03日 | 日記

蟹ぞうすい

蟹を使って簡単に作るカニ雑炊です。

            

1人前

ボウルに卵1個を割り入れ、溶きほぐす。

②鍋に水鶏ガラスープの素小さじ1・しょうゆ小さじ1を入れて中火で沸かし、ごはん、蟹30gを手でほぐし入れ弱火でごはん100gがやわらかくなるまで煮たら塩・ごま油小匙1を入れて混ぜる。

③➀を回し入れ、中火で卵に火が通るまで煮たら火から下ろす。

➃器に盛り付け、刻みネギを適量のせて完成。

Kanizo Suki

It is a crab porridge that is easy to make using crab.

   

1 person ago

In a bowl, break the eggs and melt and loosen.

Put water, 1 teaspoon of chicken soup and 1 teaspoon of soy sauce in a saucepan, boil it over medium heat, loosen 30g of rice and crab with your hands and cook it until 100g of rice is tender. Add salt and sesame oil 1 and mix.

②Turn in, cook over medium heat until the eggs are cooked, then remove from the heat.

Serve in a bowl and add an appropriate amount of chopped green onions.

 

 

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