おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 酒粕のお焼き

2022年03月30日 | 日記

酒粕のお焼き

友人からの酒粕プレゼント、トースターで焼いて食べました。

      

➀酒粕をトースターで少し焦げ目がつくまで温める。

②①に自作の柚子ジャム・板チーズ・イチゴを乗せいただく。

Grilled sake lees

How to eat sake lees deliciously, various dishes

     

➀Warm the sake lees with a toaster until slightly charred.

②①It is better to eat it by putting your own jam, yuzu jam or board cheese on top.

 

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おばさんの料理教室 椎茸の保存方法

2022年03月30日 | 日記

椎茸の保存方法

沢山収穫出来た場合乾燥保存も良いが、冷凍保存も使い方により色々な料理に良い。

収穫した椎茸の軸は固いので取り除き、フドープロセッサーで細かく砕きシチュー・スープ・ハンバーグ・餃子等に使うと良い。

②軸を取り除いたものは細かく切り1~2日太陽で軽く簡素して冷凍保存する。

*太陽に当てるとビタミンDが出来る。

How to preserve shiitake mushrooms

Dry storage is also good when you can harvest a lot, but frozen storage is also good for various dishes depending on how to use it.

  

Remove the shaft of the harvested shiitake mushrooms and crush them finely in a fudo processor and use them for stew, soup, hamburger, etc.

②The one with the shaft removed is cut into small pieces and stored in the sun lightly and simply for 1-2 days and stored frozen.

* Vitamin D can be made when exposed to the sun.

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