きゅうりもみ
今、我が家はキュウリ・青紫蘇の収穫最盛期、キュウリもみやモロキュウに。
①きゅうりをスライサーでスライスし、塩でもんで水切り。
②青紫蘇を細かく刻む。
③酢合わせ酢(酢100g・砂糖50g・塩5gの割合)に①・②とツナ缶を混ぜる。
④皿に盛り付けり胡麻をかけ出来上がり。
モロキュウ
*きゅうりの最も簡単な食
①きゅうりを適当な大きさに切る。
②お皿に盛りつけ、紫蘇味噌やモロミを乗せ出来上がり。
*好みにより赤味噌でも美味しい。
*その他の野菜セロリやラデイツシュ・人参を添えると色どりが良い。
Cucumber fir
①Slice the cucumbers with a slicer and drain them with salt.
➁Chop the blue purple su finely.
③Mix① and ➁ with a can of tuna in vinegar combined vinegar (100 g of vinegar, 50 g of sugar, and 5 g of salt).
④Serve on a plate and sprinkle with sesame seeds.
Morokyū
* The easiest way to eat cucumbers
①Cut the cucumber into appropriate sizes.
➁ Serve on a plate, put on Shiso miso and Moromi, and voila.
*Depending on your preference, even red miso is delicious.
* Other vegetables are good to accompany celery and radeitsch and carrots.