おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 キャベツとエリンギのアンチョビ炒め

2022年03月14日 | 日記

キャベツとエリンギのアンチョビ炒め

アンチョビとはカタクチイワシ科の小さい海水魚。地中海南アメリカ西岸などでとれる。

   

石づきを落したエリンギを半分に切り、キャベツはざく切りして洗いザルで水切り

2アンチョビ3枚を調理バサミで5mm幅くらいに切っておく。

⓷フライパンに油をいれ、アンチョビ25gとエリンギを炒め・キャベツとガーリックパウダーを入れ炒め合わせ軽く塩をふり、フタをして弱火に。約3分蒸し焼き。

➃キャベツが柔らかくなったら残りのアンチョビ25gを入れ炒めたら出来上がり。

Stir-fried cabbage and eringi with anchovies

Anchovies are  small saltwater fish of the sardine family.  It can be taken in the Mediterranean Sea and the West Coast of South America, etc.

     

①Cut the eringi which dropped the stone in half, cut the cabbage roughly, wash it, and drain it with a colander.

②Cut 3 anchovies into 5mm widths with cooked scissors.

Put oil in a frying pan, stir-fry 25g anchovies and eringi, stir-fry cabbage and garlic powder, sprinkle lightly salt, cover and set over low heat. Steam for about 3 minutes.

When the cabbage is tender, add 25g of the remaining anchovies and fry and you're done.

 

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