ペペロンチーノ
正月は3日までブログは休みます。
日本ではイタリアのパスタ料理を指す「ペペロンチーノ」だが、イタリア語では「唐辛子」という意味。
にんにくの風味と唐辛子のピリッとした辛味のパスタ・ペペロンチーノ。
①マッシュルームは薄切り・ニンニクはみじん切り・パセリはみじん切り・ベーコンは5mm幅に切り。
②お湯に塩を入れ、パッケージの表記通りにスパゲティを茹で、ザルに上げる。
③フライパンにオリーブオイル、ニンニク、鷹の爪を入れ、弱火で炒めます。香りが立ったら、ベーコン、マッシュルームを入れ中火で炒める。
④ ベーコン、マッシュルームに火が通ったら、塩、黒こしょう、2、茹で汁、パセリを入れます。全体が混ざるようにさっと中火で炒めたら火から下ろす。
⑤ 器に盛り付けて出来上がり。
Peperoncino
Pasta Peperoncino with garlic flavor and tangy pungent pepper.
① Cut the mushrooms into thin slices, garlic into chopped garlic, chopped parsley, and bacon into 5mm widths.
② Put salt in hot water, boil the spaghetti as written on the package, and raise it to a colander.
③ Put olive oil, garlic and hawk's claws in a frying pan and fry over low heat. When the aroma stands, add bacon and mushrooms and fry over medium heat.
④ When the bacon and mushrooms are cooked, add salt, black pepper, 2, boiled soup and parsley. Fry over medium heat so that the whole is mixed, then remove from heat.
⑤ Serve in a bowl and you're done.