おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 菜の花のからし和え

2022年03月10日 | 日記

菜の花のからし和え

今の時期、菜花(菜の花)美味しい。茹でた菜の花を、めんつゆと練りからしで和えるだけの料理です。

   

                                              春が‥ヒヨドリ

2人前

鍋にお湯を沸かし、塩を入れ菜の花100g半部に切り2分程茹で冷水に取り、水気をよく絞る。

②ボウルにめんつゆ大匙3と練りからし小匙1を混ぜ合わせたら➀を加えてよく和える。

⑶器に盛り付けたら完成。

*ツナ缶・胡麻・鰹節を使うのも良い。

Rapeseed with mustarazu

Rape blossoms are delicious at this time of year. It is a dish that only softens boiled rape blossoms with a bean soup and kneaded muster. 

2 people ago

①Boil water in a saucepan, add salt, cut into 100 g and a half portion of rape blossoms, boil it for about 2 minutes, and squeeze the moisture well.

②In a bowl, combine the 3 bowls with the 3 folds and ①kneaded and add

⓷Serve in a bowl and you're done.

*You can also use tuna cans, sesame seeds, and bonito flakes.

 

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする