おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ほうれん草のおひたし

2022年03月21日 | 日記

ほうれん草のおひたし

 今の時期、ほうれん草が甘味があり美味しい、麺つゆで味付けて胡麻を振りかけるだけの簡単料理です。

   

2人前

鍋にお湯を沸かし、塩を入れほうれん草3~4cmに切り2分程茹で冷水に取り、水気をよく絞る。

①ボウルに①をめんつゆで和える。

➁器に盛り付け胡麻を振りかけ出来上がり。

*ツナ缶・胡麻・鰹節を使うのも良い。

Spinach Ohitsu

At this time of year, spinach is sweet and delicious, it is a simple dish just to season with noodle soup and sprinkle sesame.

      

2 people ago

Boil water in a saucepan, add salt, cut into spinach 3-4 cm, boil it for about 2 minutes, and squeeze the moisture well.

①In a bowl, soften with a bowl.

➁Serve on a bowl and sprinkle sesame seeds and you're done.

*You can also use tuna cans, sesame seeds, and bonito flakes.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする