おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 簡単 麻婆茄子 

2021年08月20日 | 日記

簡単 麻婆茄子 

めんつゆで簡単 麻婆茄子の作り方

ナスを豆腐に代用すれば麻婆豆腐に早変わり。

 

2人前

①ナス3本のヘタを取り1cm幅の半月切り、人参・キュウリを細く切り電子レンジ500w3分加熱。

②フライパンにごま油大匙1をひき中火で熱し、豚ひき肉150、豆板醤大さじ1/2・おろしニンニク小匙1・鷹の爪輪切り小匙1/2・を加えて炒める。豚肉に火が通ったら①を加え、軽く焼き色がつくまで炒める。

③③に150ml・めんつゆ (2倍濃縮)大匙3を加え、全体に味が馴染むまで中火で煮込む。

④中火のまま水溶き片栗粉大匙2を回し入れ、とろみがついたらラー油を加えて軽く混ぜてお皿に盛り、仕上げに小ねぎをちらしたら完成。

*上の右の写真はご飯の上に盛りつけました。

Easy Mapo Eggplant

How to make mabo eggplant with easy with manzuyu If eggplant is substituted for tofu, it will quickly change to mapo tofu.

       

  • people before
  • ①Take 3 eggplants, cut 1cm wide half a month, cut carrots and cucumbers into thin pieces and heat in a microwave oven for 500w3 minutes
  • Heat 1 tablespoon of sesame oil in a frying pan over medium heat, add 150 tablespoons minced pork, 1/2 tablespoon soy  sauce, 1  teaspoon grated garlic, 1/2 teaspoon hawk nail slices , and fry . When the pork is cooked, add ① and fry until lightly browned.

③Add 3 tablespoons of water and 150 ml of rice broth (twice concentrated) to and simmer over medium heat until the taste blends throughout.

④Turn 2 large spoons  of water-dissolved starch  over medium heat, add the lark oil when the melt is on, mix lightly, and serve on a plate, then cut the small leeks into the finish.

*The photo on the right above was served on rice.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする