おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 豆腐とはんぺんのチーズグラタン

2021年08月25日 | 日記

豆腐とはんぺんのチーズグラタン

 お豆腐とはんぺん・オクラスライスで粘りのある、とてもヘルシーなグラタン。

     

2人前

①豆腐1丁はキッチンペーパーに包み、水気を切る。ベーコン40gはフライパンで軽く炒めておく。

②ボウルに豆腐とはんぺん1枚・ベーコン・オクラの細切り・コンソメ顆粒大匙1・塩・胡椒少々を加え混ぜグラタン皿に移す。

③ピザ用チーズ100gと粉パセリを上から振りかけ、オーブントースターで約5分焼いたら完成。

Cheese gratin with tofu and hanepen

Tofu and Yonpen Ocras rice with sticky, very healthy gratin.  

      

  • people in front

Wrap one tofu in kitchen paper and drain . Lightly fry 40g of bacon in a frying pan .

②In a bowl, add 1 piece of tofu and a piece of rice flakes, sliced bacon, okra, 1 tablespoon of consome granules, salt and pepper, and transfer to a gratin dish.

③Sprinkle 100g of pizza cheese and powdered parsley from the top and bake in an oven toaster for about 5 minutes.  

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