おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 豚肉の醬油麴の漬け焼き

2021年08月08日 | 日記

豚肉の醬油麴の漬け焼き

 豚ヒレ肉の醬油麴漬けを焼き、キャベツの炒めたものの盛り合わせ。

       

①豚ヒレ肉を醬油麴を塗り付け1日冷蔵庫に入れて置く。

②キャベツを適当な大きさに切る、茸と塩・胡椒で炒めカレー粉を混ぜる。

③①をフライパンで焼く。

④①・②を盛り合わせトマトや茹でたブロッコリーを添え出来上がり。

最も簡便な醤油麹の作り方

①ビニール袋に米麹500g・濃い口醤油500mℓ・水150mを混ぜ、きっちり閉める。

②を炊飯器に入れ保温で蓋をしたまま4~5時間(時々袋を振り混ぜる)、麹が柔らかくなれば出来上がり。

*冷蔵庫で約4ヶ月保存が可能。

 Grilled pork shouyukouji oil and pickled pork

Pork fins grilled shouyukouji  oil and pickled cabbage assorted stir-fried cabbage.

   

①Put the pork in refrigerator for a day with the oil and oil.

②Cut the cabbage into appropriate sizes, stir-fry the mushrooms with salt and pepper and mix the curry powder.

③Bake ① in a frying pan.

④Serve ① and ② with tomatoes and boiled broccoli.

How to make the simplest soy sauce koji

①Mix 500g of rice koji, 500m l of darksoy sauce and 150ml of water in a plastic bag and close tightly.

②Put ① in the rice cooker and keep the lid on with the heat insulation for 4 to 5 hours (sometimes shake the bag), and when the koji is tender, it is ready.

*Can be stored in the refrigerator for about 4 months.

 

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