ご飯のふりかけの作り方
①花かつお70g(ヤマキ花かつお35g×2)を空煎り(弱火、箸で時々混ぜる)して紙の上で細かく手揉みする(フライパンか平鍋にホイルを2枚敷いて空煎り、この操作4回)
*ホイルはフライパン用ホイル・クッキングシート
②寿司海苔2枚をあぶって、手揉みして①とすりごま35~40gを混ぜる。
③醤油7mℓ・酒40mℓ・砂糖55gを煮立て、火を止めて、②を入れ混ぜる。
④松の実50~60gを弱火で空煎り、冷めたら荒くみじん切りした物を③に加えて混ぜて出来上がり。
How to make rice furikake
①Empty 70 g (Yamaki hana katsuo 35g×2) and hand-rub finely on paper (low heat, mix occasionally with chopsticks) (spread 2 foils in a frying pan or flat pot, empty roast, this operation 4 times)
*Foil is foil cooking sheet for frying pan
②Stir in 2 pieces of sushi nori, rub your hands and mix ①with 35-40 g of sashigoma.
③Bring 7ml soy sauce, 40ml sake and 55g sugar, turn off the heat and stir in ②.
④Empty 50-60 g of pine nuts over low heat, and when cooled, add roughly chopped food to ③ and mix.