おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ご飯のふりかけの作り方

2021年08月04日 | 日記

ご飯のふりかけの作り方  

      

①花かつお70g(ヤマキ花かつお35g×2)を空煎り(弱火、箸で時々混ぜる)して紙の上で細かく手揉みする(フライパンか平鍋にホイルを2枚敷いて空煎り、この操作4回)

*ホイルはフライパン用ホイル・クッキングシート

②寿司海苔2枚をあぶって、手揉みして①とすりごま35~40gを混ぜる。

③醤油7mℓ・酒40mℓ・砂糖55gを煮立て、火を止めて、②を入れ混ぜる。

④松の実50~60gを弱火で空煎り、冷めたら荒くみじん切りした物を③に加えて混ぜて出来上がり。

 

How to make rice furikake

   

①Empty 70 g (Yamaki hana katsuo 35g×2) and hand-rub finely on paper (low heat, mix occasionally with chopsticks) (spread 2 foils in a frying pan or flat pot, empty roast, this operation 4 times)

*Foil is foil cooking sheet for frying pan

②Stir in 2 pieces of sushi nori, rub your hands and mix with 35-40 g of sashigoma.

③Bring 7ml soy sauce, 40ml sake and 55g sugar, turn off the heat and stir in .

④Empty 50-60 g of pine nuts over low heat, and when cooled, add roughly chopped food to and mix.

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