おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ジャンボオクラのから揚げ

2021年08月21日 | 日記

ジャンボオクラのから揚げ

ジャンボオクラ(兵庫県豊岡市八代オクラ)の収穫最盛期、柔らかく粘り気があり栄養価が高く、夏バテ防止に良いとか、CaやFe多いとか。

油でさらっと揚げました。我が家はジャンボオクラは5年前から栽培。

 

①オクラを洗い、軽く塩もみしておく、切り方は写真の様に断面かに油がしみ込まないように切る

電子レンジ熱処理しておくのも良い

②サラダ油160℃くらいで揚げる。

③皿に盛り、塩や抹茶塩などで食べる

ジャガイモも一緒に揚げました。ソテーにする場合は縦に切り焼くと良い。

Deep-fried jumbo okra

Jumbo Okra (Yatsushiro Okra, Toyooka City, Hyogo Prefecture) is at its peak, soft, sticky and nutritious, good for preventing summer bate, and there are many Ca and Fe. I fried it in oil.

My house has been cultivated for 5 years.

 

①Wash the okra and lightly salt it, and cut it so that oil does not see into the cross section as in the

* Microwave oven heat treatment is also good.  

②Fry the salad oil at about 160°C.

③Serve on a plate and eat with salt or matcha

* If you want to sauté, it is good to cut vertically.

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