おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 黒スイカ 

2021年08月18日 | 日記

黒スイカ 

今日はスーパーで青森産の黒スイカを手に入れました。

   

スイカといえば緑の縞模様が一般的ですが、皮が黒の爆弾スイカ(でんすけスイカ)や黄皮スイカ、無地皮など色々ある。

黒皮スイカは東南アジアでよく見られる種類ですが、日本でも昭和初期以前は黒皮や無地皮が一般的だったそうです。
 黒スイカは福井の三国の道の駅で楽しんでいました。皮が黒くて薄くて可食部が多く、果肉は鮮やかな赤で種も無く、糖度も高めでおいし。直径28cm、重さ8kgで700円と手ごろな値段でした。

スイカの成分には体を内側から冷やす解熱作用や夏バテを予防する作用、解毒作用があると言われています。この暑い時期にもってこい。

Black Watermelon

I got a black watermelon from Aomori at the supermarket today.

   

Speaking of watermelon, green stripes are common, but there are various things such as bomb watermelon with black skin, yellow skin watermelon, plain skin, etc.

Black skin watermelon is a common type in Southeast Asia, but it seems that black skin and plain skin were common in Japan before the early Showa era.
Black watermelon was enjoyed at the Road Station in Fukui  . The skin is black and thin, and there are many eating parts, the pulp is bright red, there are no seeds, and the sugar content is also high. It was 28cm in diameter and weighing 8kg at a reasonable price of 700 yen.  

Watermelon ingredients are said to have anti-thermal effects that cool the body from the inside, prevent summer heat, and detoxify. It's perfect for this hot season.

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