おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 菜花のからし和え

2022年03月16日 | 日記

菜花のからし和え

 今の時期、菜花(菜の花)美味しい。茹でた菜の花を、味噌・めんつゆと練りからしで和えるだけの料理です。

  

2人前

鍋にお湯を沸かし、塩を入れ菜の花100g半部に切り2分程茹で冷水に取り、水気をよく絞る。

①ボウルに白味噌大匙3・めんつゆ大匙3と練りからし小匙1を混ぜ合わせたら➀を加えてよく和える。

②器に盛り付けたら完成。

*ツナ缶・胡麻・鰹節を使うのも良い。

Rapeseed with mustarazu

 ape blossoms are delicious at this time of year.   It is a dish that only softens boiled rape blossoms with a bean soup and kneaded muster.

     

2 people ago

Boil water in a saucepan, add salt, cut into 100 g and a half portion of rape blossoms, boil it for about 2 minutes, and squeeze the moisture well.

①In a bowl, combine the 3 bowls with the 3 folds and 1 kneaded and add

In a bowl, combine  the white miso daiki 3, the 3-mantsuyu 3 and kneaded and 1 to soften well.

*You can also use tuna cans, sesame seeds, and bonito flakes.

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