Jolly Good❣️Jolly Baking & Cooking 

お菓子を焼くこと、映画を観ること、猫!
好きなことについて書いています。

raspberry mini cheesecakes

2015-04-24 | cheesecakes

チーズケーキはレアよりベイクトが好きです。
簡単の極み!というレシピを見つけました。
チーズケーキを焼く時に台にする部分は砕いたクッキーをバターで固めたりします。 
ワタクシは好きではないので自分でタルト生地から作ることになります。
タルト生地を作って、休ませて、のばして、空焼きして…となると、手間もそうですが、時間がかかるんですよね。
急に「食べたい!!」となることが多いので台なしで焼いちゃったりします。
が、このレシピだとクッキーを丸ごと台にしています。
画期的!!! 素晴らしいアイデア!!!

台だけでなく、チーズケーキ本体も材料はたったの4種類。
粉類を使っていません。

小さいケーキ(マフィン型)なので焼き時間も20分と短くて済みます。



切り口がアレですが…。
クッキーの上にラズベリージャムを載せてその上にチーズケーキの生地を流し込んで焼いてあります。

コチラのブログ、最近の気に入りデスの
Raspberry Mini Cheesecakes
Ingredients
12 round shortbread cookies, 2 inches in diameter
1/2 cup seedless raspberry jam
1 8-ounce package cream cheese, softened
1/2 cup sweetened condensed milk
2 large eggs
fresh raspberries for garnish, optional
Directions
Preheat the oven to 300 degrees. Line a standard 12-cup muffin tin with cupcake liners. Place one cookie in the bottom of each of the liners. Dollop with 1 teaspoon jam each.
With an electric mixer, beat the cream cheese until light and fluffy, about 2 minutes. Gradually add the condensed milk, beating and scraping down the sides of the bowl as needed. Add the eggs one at a time, and mix until smooth, about 2 minutes more.
Divide the batter evenly among the cupcake liners. Bake until they are set, about 20 minutes (the centers may seem a bit jiggly but the outer edges should feel firm to the touch). Transfer the muffin pan to a wire rack and cool to room temperature. The muffin liners will shrink away from the sides of the tin as they cool. Refrigerate the muffin pan (with the liners still in the pan) until the cheesecakes are cool and set, about 1 hour.
Remove the cheesecakes from the muffin tin. Microwave the remaining jam until slightly thinned, about 30 seconds and use it to glaze the cheesecakes. Garnish the top of each cheesecake with a fresh raspberry, if desired. Serve.