おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 アスパラの肉巻

2022年05月17日 | 日記

アスパラの肉巻

     

①アスパラ、長さ4~5cmに切り、塩少々を加えた熱湯に20秒程入れ取り出し冷やす。

②①のアスパラに肉を巻き付ける。

③フライパンに②をバターで焼き、上下焦げ色を付け、お皿に盛り付け出来上がり。

*牛肉・鶏・豚肉やウナギで巻くのも美味しい。

Asparagus meat roll

      

①Cut the asparagus into 4 ~ 5 cm long, put it in boiling water with a little salt added for about 20 seconds, take it out and cool.

②Wrap the meat around the asparagus in .

③Bake in butter in a frying pan, add charred color up and down, and serve on a plate.

* It is also delicious to roll with beef, chicken, pork and eel.

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おばさんの料理教室 キャベツとキクイモの葉のバターソテー

2022年05月17日 | 日記

キャベツとキクイモの葉のバターソテー

バターの風味が美味しい、キクイモの葉のキャベツとキクイモの炒め。

         

2人前

①キャベツ250gの芯を取り細かく切り、電子レンジで加熱。

②キクイモの葉を茹であく抜きして細かく切る、・人参50g・椎茸100gを切り。

③中火で温めたフライパンにバター20gを入れ、ニンニク1片を加え香りが立つまで炒める。

➃①・②を入れ、塩・胡椒少々を加えてキャベツがしんなりするまで中火で炒める。

鶏ガラスープの素小さじ1/2・オイスターソース小さじ1・小さじ1を加え、全体に馴染むまで炒めたら完成。

  *好みにより、ツナ缶・や肉類、豆板醬を使うのも良い。

Sautéed cabbage and chrysanthemum leaves in butter

The buttery flavor is delicious,  stir-fried chrysanthemum with cabbage leaves of chrysanthemum.

  

  • people ago

Take a core of 250 g of cabbage, cut it into small pieces and heat it in the microwave.

Cut the leaves of the chrysanthemum into small pieces by boiling it, 50 g of carrots, 100 g of shiitake mushrooms.

Put20 g of butter in a frying pan heated over medium heat, add a side of garlic and fry until fragrant.

Add and , add a little salt and pepper and fry over medium heat until the cabbage is crisp.

Add 1/2 teaspoon of chicken glass spoon, 1 teaspoon of oyster sauce, 1 teaspoon of sake, fry until it blends into the whole and you are done.

* Depending on your preference, you can also use canned tuna, meat, and bean plate sauce.

 

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