おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 焼き飯

2022年05月15日 | 日記

焼き飯

        菜を使った野菜炒めを・・・    

牛肉(ひき肉や豚肉)をサラダ油で炒め、色が変われば適当に切った玉葱・キャベツ・人参・ブロッコリーを加え炒める。溶き卵でとじるのも良い。

②①にご飯を加え、醤油・すき焼きのタレ・塩・胡椒少々で味を整え最後にバターを溶かし出来上がり。

*野菜は、季節の野菜、トウモロコシ・枝豆・ほうれん草・チンゲン采・キクイモの葉等で良い

 

fried rice

         Stir-fried vegetables using seasonal vegetables ...    

①Stir-fry the beef (minced meat or pork) in salad oil, and when the color changes, add the appropriately cut onions, cabbage, carrots and broccoli and fry them. It is also good to bite with beaten eggs.

②Add rice to , adjust the taste with soy sauce, sukiyaki sauce, salt, and a little pepper, and finally melt the butter and

*Vegetables can be seasonal vegetables, such as corn, edamame, spinach, bok choy, and chrysanthemum leaves.

 

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする