おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 茄子とひき肉のボロネーゼ風パスタ

2022年05月04日 | 日記

茄子とひき肉のボロネーゼ風パスタ

トマトピューレの代わりにケチャップとウスターソースを加えることにより、より近い味わいです。 

①ナス1本は一口大に切ったら水にさらして取り置く・にんにく1片はみじん切り。

②フライパンを熱し、ひき肉100gを炒めます。色が変わったら、にんにく、ナスを入れる。

③ナスがしんなりしてきたら、塩胡・椒少々・ ケチャップ大さじ2・ウスターソース大さじ2・コンソメ小さじ1を入れて混ぜ茹でたパスタ100g加える。

➃お皿に盛り付け、粉チーズ小匙1/2・刻みパセリ適量をかけて完成。

Bolognese pasta with eggplant and minced meat

It tastes closer by adding ketchup and Worcestershire sauce instead of tomato puree.

 

①Once the eggplant is cut into bite-size pieces, put it in water and leave it aside, chop a piece of

2Heat the frying pan and fry 100g minced meat. When the color changes, put garlic and eggplant.

③When the eggplant is tender, add salt and pepper, 2 tablespoons of ketchup, 2 tablespoons of Worcester sauce and 1 tsp consomme and mix and boil pasta Add 100 g.

➃Serve on a plate and add an appropriate amount of chopped parsley to 1/2 of the powdered cheese.

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