おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 簡単豚肉素麺

2022年05月14日 | 日記

簡単豚肉素麺

素麺は温かいままでも、冷やしてもおいしくお召し上がりいただけます。    

2人前 

①中火に熱した鍋にごま油をひき豚バラ150gを入れ、色が変わるまで炒める。

➁➁に水500mℓ・醤油しょうゆ大さじ3・みりん大さじ2・顆粒和風だし小さじ1・ひとを入れ、中火でひと煮立ちさせたらアクを取り、豚バラ肉に火が通るまで煮込み、中火のまま、葱50gを5mmを入れ、長ねぎがしんなりしたら火から下ろす。

③お湯500mℓを沸騰させた別の鍋に素麺2玉を入れ茹で、流水で冷まして水気を切る。

➃器に③・➁・茹で卵・ブロッコリー盛り付けて完成。

Easy Pork Noodles

You can enjoy the noodles deliciously even if they are warm or cooled. 

  • people ago

In a pan heated over medium heat, put 150 g of sesame oil and fry until the color changes.

Add 500ml of water, 3 tablespoons soy sauce, 2 tablespoons mirin, 1 teaspoon of granulated Japanese-style dashi, salted, and let it simmer over medium heat, then take aku and make pork belly. Simmer until cooked, cook over medium heat, add 5mm of 50g of leeks and remove from the heat when the green onions are tender.

Put 2 pieces of noodles in another saucepan made 500 ml of hot water boiled, boil them in running water, and drain.

➃③andare served in each bowl and completed.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする