おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 醬油焼き万願寺とうがらし

2022年05月19日 | 日記

醬油焼き万願寺とうがらし 

 万願寺唐辛子の収穫が始まりシンプルな料理です。焼いた万願寺とうがらしにかつお節と醤油の香りが食欲をそそる。

   

2人前

①生姜1/2片をすりおろし、醤油大匙1と合わせる。

②万願寺とうがらし5本はヘタを取り、横半分に切る。

③フライパンにサラダ油小匙1を入れ、中火で熱す。②を加え、表面に焼き色がつくまで炒める。

➃③をお皿に盛り付け、鰹節を乗せ、上から①をかければ完成。

 Soy Sauce Grilled Manganji Togarashi

Manganji chili pepper and harvest begin and it is a simple dish. The aroma of bonito bonito and soy sauce on baked Manganji and garashi whets the appetite   

people ago

①Grate 1/2 piece of ginger and combine with 1 large spoonful of soy sauce.

②The five Manganji and Garashi are taken and cut in half

In a frying pan put 1 tablespoon of salad oil and heat over medium heat. Add and fry until the surface is browned.

➃③ is served on a plate and bonito is put on top.  If you apply from the top, it is complete.

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