簡単 デミグラスソースのハンバーグ
手作りのデミグラスソースに加えたバターの風味がとても良く食欲をそそり、ごはんにもパンにも合う。
2人前
①玉ねぎ100gはみじん切り。
②中火で熱したフライパンに有塩バター10gを溶かし、①を炒め、あめ色になったら火から下ろし、粗熱を取る。
③ボウルに牛豚合びき肉200gを入れてよく捏ね、パン粉10g、卵1個、塩こしょう小さじ1/2・ナツメグパウダー小さじ1/4・デミグラスソース・赤ワイン大さじ3ケチャップ大さじ3中濃ソース大さじ3しょうゆ小さじ1を入れて粘り気が出るまで捏ねる。
➃全体がなじんだら②を入れて混ぜ合わせ、半分に分け、楕円形に成形。
⑤中火で熱したフライパンにオリーブオイル大匙1をひき、➃を入れて両面に焼き色が付いたら蓋をし、弱火で3分程蒸し焼きにし、中まで火が通ったら取り出す。
⑥同じフライパンにデミグラスソースの材料を入れて混ぜ、中火で3分程加熱し、とろみが付いたら火から下ろす。
➆お皿に付け合わせ、⑤を盛り付け、⑥をかけ、パセリを降り完成。
Easy Demiglace Sauce Hamburger
The butter in addition to the handmade demiglace sauce is very appetizing and goes well with rice and bread.
①100g onions chopped.
②Melt 10 g of salted butter in a frying pan heated over medium heat, fry ①, remove from heat when it becomes candy brown, and remove the crude heat.
③Put 200g of beef and pork in a bowl and knead well, 10g crumbs, 1 egg, 1/2 teaspoon salt and pepper, 1/4 tsp nutmeg powder ・ Demiglace sauce, 3 tablespoons of red wine 3 tablespoons Chuchup 3 tbsp chuno sauce 3 tbsp soy sauce Put 1 teaspoon and knead until sticky.
➃When the whole is blended in②, mix, divide it in half and form it into an oval shape.
⑤In a medium-heated frying pan, put 1 large olive oil, add the 1, cover when the sides are browned, steam over low heat for about 3 minutes, and remove when the heat passes to the inside.
⑥In the same frying pan, mix the demiglace sauce ingredients, heat over medium heat for about 3 minutes, and when thick, remove from the heat.
➆Put ⑤ on a plate, add ⑥, and get off parsley and finish.