Jolly Good❣️Jolly Baking & Cooking 

お菓子を焼くこと、映画を観ること、猫!
好きなことについて書いています。

chicken pot pie crumble 2

2015-03-09 | chicken
昨日の続きです。

出来上がったフィリングと焼いておいたクランブル↓↓


フィリングの上にクランブルを載せます↓↓


直径24cmの耐熱容器にちょうどの量でした。
これを200度のオーブンで12-14分、こんがり焼き色が付くまで焼きます。

こんがりキツネ色~~~♪

クランブルは表面がカリッカリッで、中はサックサク♪
カイエンペッパー入りなので多少ピリッとパンチがあります。

クリーミーなフィリングと、チーズクランブルが絶妙なハーモニー。
肉、野菜、パン(クランブル)が入っているのでこれ一品で食事になりますね。


フィリングが水っぽくないのでクランブルが湿気ません。

チキンポットパイは好きですが、パイが湿気て重くなるのがイマイチよねぇと思っていました。
このレシピは良い、とっても良い! 
チキンポットパイにはクランブルで決まり!
パイ生地を使うことはもうないだろうと思いますわ!

***** フィリングのレシピ *****
For the filling
20 oz. boneless skinless chicken breast halves (about 2 large)
1 (14.5 oz) can low-sodium chicken broth
1 Tbsp olive oil
1 cup peeled and diced carrots (about 2 large carrots)
3/4 cup diced celery (about 2 large stalks)
3/4 cup finely diced yellow onion (about 1/2 medium onion)
2/3 cup frozen peas
3 Tbsp butter
1/3 cup all-purpose flour
3/4 cup milk
1 tsp lemon juice
1 1/2 tsp dried parsley
1/4 tsp dried thyme or rosemary
To prepare filling
Heat olive oil over medium high heat. Once hot, add diced carrots, onion and celery. Saute vegetables, stirring occasionally until lightly golden and tender, about 5 - 6 minutes. Pour vegetables into a bowl and set aside. Reduce heat to medium, melt butter in saucepan , then add in flour and cook, stirring constantly for about 20 seconds (it will be very thick). While stirring, slowly add in milk followed by reserved chicken broth, lemon juice, parsley, thyme and season with salt and pepper to taste. Bring mixture just to a boil, then slightly reduce heat and allow to cook about 1 minute longer until thickened, stirring constantly. Remove sauce from heat and add sauteed vegetables, frozen peas and diced chicken to sauce, then toss to evenly coat. Pour mixture into a 9-inch pie dish and sprinkle with baked crumble topping (mine fit perfectly in my pie dish but if yours is coming close to the top edge you may want to sit it on top of a cookie sheet to prevent spills in your oven). Bake in 400 degree oven until nicely golden about 12 - 14 minutes. Serve warm.

とっても美味しい!自信を持ってオススメします!
it's a must try comfort food meal.