おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 レモンバームのお茶

2022年09月09日 | 日記

レモンバームのお茶

レモンバームはシソ科の多年草のハーブです。レモンに似たさわやかな香りがするのでハーブティーや料理の香りづけとして使われています。

ベランダで育てていたレモンバームの葉っぱを、お茶にしてみました。香りり良く品の良い絶品です。

  

レモンバームの葉っぱを切り取り、熱湯に入れ暫くおいておくと出来上がり。

葉っぱを取り除きペットボトルで冷やす。

Lemon Balm Tea

Lemon balm is a perennial herb of the perillaceae family. It has a refreshing aroma similar to lemon, so it is used as a flavoring in herbal teas and dishes.

I tried to make tea from the lemon balm leaves that I had grown on the veranda. It is an exquisite product with a good fragrance and good elegance.

     

Cut off the leaves of the lemon balm, put it in boiling water and leave it for a while.

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