おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 きくいもの甘酢漬け

2021年10月16日 | 日記

きくいもの甘酢漬け

キクイモの収穫が始まりました、料理は・お好み焼き・菊芋ミネストローネ風スープ・菊芋カレー・根菜ボール・菊芋サラダ・ミックスビーンズ・菊芋かきあげ・菊芋バウンドケーキ・牛乳煮・バター焼き・フライ・スープ・味噌漬け・煮物・天ぷらなどがあるが、今回はごく簡単な酢漬けをつくりました。

        

①キクイモを洗い輪切りにする。

②袋に入れ甘酢をまぶす程度に入れ出来上がり。

そのまま食べたり野菜サラダ等に天盛りも美味しい。

*甘酢の作り方:酢400mℓ、三温糖150g、みりん100mℓ、水120mℓ・塩小さじ1を入れて火にかけ、沸騰させて甘酢を作る。

 

Pickled sweet and pickled with kikun

The harvest of kikuimo has started, cooking has started , Okonomiyaki, Kikuimo minestrone style soup, Kikuimo curry, root vegetable ball, Kikuimo salad, mixed beans, Kikuimo kakiage, Kikuimo bound cake, milk boiled, butter grilled, fried, soup, miso pickled, simmered dish Tempura There are such things, but this time I made a very simple pickled pickle.

     

①Wash the black potatoes and cut them into slices.

②Put it in a bag and put it in the degree to sprinkle with sweet vinegar.

The top of the restaurant is delicious for vegetable salad and so on.

How to make sweet vinegar: Put 400ml vinegar, 150g of warm sugar, 100ml mirin, 120ml of water, 1 tsp salt, put on the fire, boil and make sweet vinegar.

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