おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 スープパスタ

2021年10月31日 | 日記

              スープパスタ                    

① 鍋に肉・人参・大根・玉葱・じゃがいも・ピーマン・キャベツ・もやし・椎茸等・カボチャを適当な大きさに切った物を入れ、オリーブ油で炒めて野菜が柔らくなれば、浸るくらいの水を加え煮る。   

 *野菜は季節の適当な物で良いが、硬いものから先に煮る。

 *ジャガイモは煮崩れないよう大きめに切る。

➁煮ながらコンソメ(個体または粉末)・胡椒・塩・ケチャップ(完熟トマトでも良い)で好みの味付け、その中に乾麺を入れ柔らかくなれば出来上がり。

*マカロニかスパゲイーのような煮崩れしないものも良い。

パスタイタリア語:)は、日本語の「麺類」とほぼ同義の概念をもつイタリア語で、スパゲッティペンネラザニアなどを含む。イタリア料理の主要な要素のひとつ。主な原料は小麦粉(特にデュラム小麦)で、他に鶏卵などが用いられる。

パスタは大きく分けると2種類に分類でき、スパゲッティに代表される麺状のロングパスタと、マカロニに代表される小型のショートパスタがある。他に団子状や板状のものもある。

イタリアには地方独特のものも含め650種類ものパスタがあると言われており、毎年のように新しい種類が発表されている。乾燥パスタが多く市販されているが、家庭で生パスタを手打ちすることも出来る。

Soup Pasta

①Put meat, carrots, daikon radish, onions, potatoes, peppers, cabbage, bean sprouts, shiitake mushrooms, and pumpkin in a saucepan, stir-fry them in olive oil, and if the vegetables soften, add enough water to soak and boil.

* Vegetables may be suitable for the season, but boil them first from hard ones.

* Cut the potatoes into large pieces so that they do not collapse.

➁While simmering, season with consome (individual or powder), pepper, salt, ketchup (ripe tomatoes may be fine), put dry noodles in it, and if it becomes soft, it is finished.

* Macaroni or spagay-like things that don't crumble are also good.

 Pasta (Italian: ) is an Italian concept almost synonymous with the Japanese word "noodles", including spaghetti,  penne, lasagna, etc.  One of the main elements of Italian cuisine. The main raw material is flour (especially durum wheat), and water,  salt, chicken eggs, etc. are used.

Pasta can be roughly classified into two types: long noodle-shaped pasta such as spaghetti and small short pasta represented by macaroni. There are also dumplings and boards.

Italy is said to have 650 kinds of pasta, including each unique to the region, and new types are announced every year. There are many dried pastas on the market, but you can also hand-make fresh pasta at home.

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