おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 渋柿の渋抜き

2021年10月20日 | 日記

渋柿の渋抜き

 渋柿の収穫の時期となり、皮を剥いて干し柿を作る方法は温かい時期が続くと腐るが、アルコールで渋を抜く方法は簡単で早く食べられる。

      

①柿を収穫して綺麗に洗い水分を拭き取る。

②傷が無いものをビニール袋に10㎏程入れ、25%アルコールを600mℓを上から振りか、しっかり輪ゴムで縛る。

③4~5日ほどしたら渋が抜けていたら食べられる。

Astringent persimmons

It is the time of harvesting astringent persimmons, and the method of peeling and making  dried persimmons rots when the warm season continues, but the method of removing astringency with alcohol is easy and fast to eat.

     

①Harvest persimmons, wash them cleanly, and wipe off moisture.

Put the unblemished object in a plastic bag for about 10 kg, shake 600 ml of 25% alcohol from the top, or tie it tightly with a rubber band.

②Put the unblemished object in a plastic bag for about 10 kg, shake 600 ml of 25% alcohol from the top, or tie it tightly with a rubber band.

③If the astringency is lost in about 4 to 5 days, you can eat it.

 

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする