おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 カボチャのタルタルソース乗せ

2021年10月17日 | 日記

カボチャのタルタルソース乗せ

カボチャの若いのを誤って収穫してしまい、蒸してその上にタルタルソース乗せた簡単な料理。

            

①カボチャの若いものを半分に切り種を取り除き、電子レンジで加熱するか鍋で蒸す。

②タルタルソース乗せ出来上がり。

タルタルソースの作り方

卵2個をたっぷりの沸騰したお湯で8分茹で潰し、マヨネーズ大匙4・酢小匙2・砂糖小匙1・玉ねぎ1/4個みじん切りを加えてよく混ぜ合わせ、味をみて塩を少々足し、よく混ぜたら冷蔵庫で味が馴染む様にしばし寝かせ完成。ハムを使ったらなお良い。

 Pumpkin tartare sauce

A simple dish that accidentally harvests the young pumpkin, steamed it and placed it on top of it with tartar sauce.  

①Cut the young pumpkin in half, remove the seeds, microwave or steam in a saucepan.

②Tartare sauce is ready.

How to make tartar sauce

Boil 2 eggs in plenty of boiling water for 8 minutes, chop 4large spoons of mayonnaise , 2 piecesofvinegar , 1sugar 1/ 1/4 onion Mix well,  add a little salt to taste, and mix well and let it sit down for a while so that the taste blends well.  It is still better to use ham.

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おばさんの料理教室 ちくわの磯辺焼き

2021年10月17日 | 日記

ちくわの磯辺焼き

苔を混ぜてたり巻いて盛り付ける。 餅が焦げないように弱火でじっくり焼くのがお餅をふっくら仕上げるポイントです。 オーブントースターで焼いた餅をしょうゆにくぐらせるとお手軽に作ることができます。

揚げない!フライパンも使わない!オーブントースターで作る、ちくわの磯辺焼きです。

 

                                    我が家の夕飯

①ちくわ5本は2cm幅の斜め切りにします。

②ボウルにマヨネーズ大匙3、青のり大匙1、粉チーズ大匙1/2を入れて混ぜ合わせ、①を加えてよく絡めます。

③アルミホイルを敷いた天板に広げ、オーブントースターで焼き色がつくまで5〜6分焼きます。お皿に盛り付けて完成です。

鮭の磯辺焼き

鮭の時期、磯辺焼きはいかが?

①鮭の皮と骨を外し、5~6切れくらいになるように斜めのそぎ切り

②醤油大さじ2酒大さじ1・みりん小さじ2生姜のしぼり汁小さじ1に30分くらい漬け込む。

③海苔を鮭のサイズに切り、鮭の汁気をよく切って、小麦粉を薄くまぶして海苔で挟む。

フライパンにサラダ油を引いてあたため、鮭を並べ、火加減は中火より弱で、色が変わってきたら裏返して蓋をして2分位いで出来上がり。


  Chikewa's Isobeyaki

Roll and serve with nori. It is a point to finish the rice cake plumply to bake slowly over low heat so that the rice cake does not burn. You can easily make mochi baked in the toaster oven by passing it through soy sauce. 

I don't fry it! I don't use a frying pan! It is a chikewa isobeyaki made with an oven toaster.

①Cut 5 chi kuwa into 2cm wide diagonal slices.

②In a bowl, combine the mayonnaise 3,the blue nori 1,andthe powdered cheese 1/2, add① and mix well.

③Spread on a baking plate with aluminum foil and bake in an oven toaster for 5-6 minutes until golden brown. Serve on a plate and you're done.

Grilled salmon on isobe

How about isbeyaki during the salmon season?

①Remove the skin and bone of the salmon andcut itdiagonally so that it is about 5 to 6

②Soak in 2 tablespoons of soy sauce, 1 tablespoonof sake , 2 tsp mirin , and 1 teaspoon of ginger squeeze juice  for about 30 minutes .

③Cut the nori into the size of a salmon, cut the salmon juice well, sprinkle thinly with flour, and sandwich it with nori .

Add salad oil to a frying pan to warm up, arrange the salmon, and the heat is weaker than medium heat, turn over when the color changes, cover it, and it is ready for about 2 minutes.

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