おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 パンガシウスのフライ

2021年10月11日 | 日記

パンガシウスのフライ

パンガシウスナマズ目に属するで、パキスタンからボルネオまでの南アジア一帯の、汽水から淡水域に生息する。

ベトナム、カンボジア、タイなどでの重要な食用魚で養殖の盛んなナマズでアメリカ・ヨーロッパなどに大量に輸出されている。

国内でもスパーなどで販売されており、白身の魚でフライやムニエルなど癖がなく色々な料理に美味しい

 

2人前

①パンガシウス1切れ250gは4等分に切り、両面に塩こしょうを振る。薄力粉、溶き卵、パン粉の順に衣をつける。

②フライパンの底から3cm程の揚げ油を注ぎ入れ、180℃に加熱し1を入れます。全体がきつね色になり、中に火が通るまで5分程揚げ、油を切る。

③器に盛り茹でブロッコリー・茹で卵・レモン等、中濃ソースをかけて完成。

Frying Pangasius

Pangasius is a family belonging to catfish, and lives in the steam region from brackish water to the freshwater area of south Asia from Pakistan to Borneo. It is an important edible fish in Vietnam, Cambodia, Thailand, etc., and it is exported in large quantities to the United States and Europe in the country where aquaculture is active. It is also sold in japan such as spar, and it is delicious for various dishes without habit such as frying and meuniel with white fish.

  

  • people in front

250g slices of Pangasius are cut into quarters and sprinkled with salt and pepper on both sides  . Coat the batter in the order of flour, beaten egg , and bread crumbs.

Pour in about 3cm of fried oil from the bottom of the frying pan, heat to 180 °C and add 1. The whole color becomes golden brown, fry for about 5 minutes until the inside is cooked, and drain the oil.

Boiled broccoli Served in a bowl with cabbage and lemon, and finished with Chuno sauce.

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