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おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  お茶の葉の天ぷら

2023年05月02日 | 日記

お茶の葉の天ぷら

令和5年の茶の葉の成長が10日早く、新芽を摘み採り天ぷらにしました、ほろ苦く美味しいです。

      

      お茶の葉        天ぷら

①お茶の葉を洗い、天ぷら粉を水で溶きまぶす。

*天ぷら粉は、市販品は少し高いが水で溶くだけで簡単

*自家製の天ぷら粉は小麦粉・卵を酒でとき、氷を適当に入れ、かき混ぜないで使う。

➁サラダ油160℃くらいで①を揚げる。

③皿に盛る

*天つゆか塩や末茶塩でも良い

  Tea leaf tempura

Reiwa 5 years ago, the growth of tea leaves was 10 days faster, and the shoots were picked and made into tempura, bittersweet and delicious.

      

①Wash the tea leaves and sprinkle the tempura powder with water.

* Tempura flour is a little expensive for commercial products, but it is easy to dissolve with water.

* For homemade tempura flour, use flour and eggs with sake, add ice appropriately, and do not stir.

Fry in salad oil at about 160°C.

③Serve on a plate.

* Tempura yuka salt or Suecha salt is also acceptable.

 

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