おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  新生姜ご飯

2023年06月04日 | 日記

新生姜ご飯 

    

①新生姜100gを千切り・人参を細かく切る。

②お揚げ4枚を細く切る。

③米3合・もち米1合の割合を洗って、みりん小さじ2杯・酒大匙1、だし汁680m ℓ・昆布茶小さじ1、①②を乗せ炊く、炊きあがれば上下を混ぜ合わせ、出来上がり。 

Fresh ginger rice

 

①100g fresh ginger julienne, cut into carrot pieces.

②Cut 4 fried slices into thin strips.

③Wash the ratio of 3 cups of rice and 1 cup of glutinous rice, put 2 teaspoons of mirin, 1 large spoon of sake, 680 m l of dashi broth, 1 teaspoon of kombucha, and , and when cooked, mix the top and bottom, and voila.

 

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