おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 豚まん

2022年10月20日 | 日記

豚まん

中の具を変更すると、ピザまんやあんまんもできます!

  

4個分

ボウルに薄力粉60g・強力粉60g・ベーキングパウダー5g・小さじ1/4・80mℓを入れ、まとまるまでこねラップをして常温で15分程度置く。

①ボウルに挽き肉80gと玉ねぎ1/4個みじん切り・鶏ガラスープの素小匙1・塩・コショウ少々・片栗粉大匙1を加えこねる。

②休ませ生地➀を4等分にし、具を包み15分程度蒸し出来上がり

*入れる具材はニラ・ニンニク・人参・生姜等も良い。

Meat buns

If you change the ingredients inside, you can also pizza man and anman!

   

4 points

60g flour, 60g strong flour, 5g baking powder, 1/4 tsp salt in a bowl, Put 80 ml of water, kneer up until it is settled, and leave at room temperature for about 15 minutes.

Add 80g of ground meat, chopped onion, 1 small piece of chicken soup, a little salt, a little pepper, and 1 large potato starch to the bowl.

Let rest and divide the dough into quarters, wrap the ingredients and steam for about 15 minutes.

*Leek, garlic, carrots, etc. are also good ingredients to put in.

 

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする